Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 26 februarie 2020
  • :
  • :

Anton Covasan bate la toate ușile din dorința de a dezvolta comuna pe care o păstoreşte

Prezent la Congresul PSD ce s‑a desfășurat sâmbătă, 9 martie, la București, primarul comunei Dămuc, domnul Anton Covasan a profitat de această vizită în capitală și a bătut la toate ușile pentru a obține finanțări pentru dezvoltarea comunei.
Susținut de doamna senator, Emilia Arcan, edilul din Dămuc, ne‑a spus că este foarte încântat de rezultatele întrevederilor pe care le‑a avut.
Primarul Covasan a fost de acord să ne dea mai multe detalii , iată ce ne‑a declarat:

„Am fost la București, având în vedere că a fost Congresul PSD-ului, sâmbătă, dar am mai rămas până luni pentru a bate pe la porțile ministerelor să obțin fonduri pentru comuna Dămuc, fiindcă la Consiliul Județean sunt cam moarte treburile, având în vedere că Președintele este obstrucționat .

Am depăsit niște bariere și mi-am permis să merg eu direct la ministere, după discuția de la Secretarul de stat pe proiecte cu drumuri, apă , canalizare, școli, dispensar uman și alte investiții de interes local . Am concluzionat și am stabilit detalii referitoare la comisiile tehnico‑economice care vor fi ținute la ministere, unde trebuie să mai trimitem detalii despre unele dintre proiecte. După aceasta, am făcut o vizită la Senat, la doamna senator, Emilia Arcan. Un om deosebit care ne-a primit cu brațele deschise și a promis că va face legi care să ne faciliteze investițiile, achizițiile publice și alte legi care să ne faciliteze bunăstarea. Am stat la discuții și mi-a promis că va face lobby atât cât îi va permite legea și ne va susține cu proiectele noastre. Pentru asta suntem foarte încântați, așa că, după ce am rezolvat toate treburile, am plecat la Compania Natională de Investiții, unde am primit asigurări că în toamna aceasta se va apuca de sala de sport, o sală de  de 105 locuri, mai bine spus, o sală de educație fizică, care va fi amplasată la Școala numărul 1 din centru. Am obținut o garanție că vom obține și finanțări pentru Școala Huisurez ca s-o finalizăm , cu toate că numărul elevilor este în scădere. Le-am spus că eu îmi doresc ca românii mei să vină înapoi acasă și odată se va întâmpla acest lucru . Îmi doresc din suflet ca acest deziderat să se întâmple, întrucât nu mi-aș dori ca românii noștri să rămână împrăștiați pe afară, mai ales copiii lor și atunci, noi trebuie să fim pregătiți, să-i primim.

Ne-am întors și am luat o altă muncă de la capăt: procesul cu pădurea comunei Dămuc pe care-l avem cu Romsilva Piatra Neamț și Comisia Judeteană Piatra Neamț. Am fost la proces, iar din discuțiile și din ce s-a invocat de către avocat și juristul Romsilva, a rămas în pronunțare procesul și sper să ni se dea dreptate, întrucât comuna Dămuc are în Parcul Hășmașul Mare o suprafată de 600 hectare și plătește taxe de pază pentru ele, dar nu are niciun avantaj! Mai avem aproximativ 200 și ceva hectare de EM URI, pădure tăiată la legea 18,  pentru care plătim taxe de regenerare , taxe de pază și anual, aproximativ 1 miliard lei vechi, pentru întreținerea acestor păduri, așa că, comuna Dămuc ar fi îndreptățită ca și ea să primească cele 480 hectare, pentru a se putea întreține, pentru ca societățile de profil din comună, să beneficieze de niște oportunități ca să poată supraviețui și să poată menține oamenii,  să nu plece toți la muncă în străinătate. Asta ar trebui să judece statul român și Romsilva, care este de bunăcredință, dar îi este foarte greu să transfere proprietatea statului tot la stat, nu la o persoană fizică; atât am doresc! Sper să ajungă la urechile celor care îmi citesc mesajul : îmi doresc din tot sufletul pace pentru comunitate, nu vreau să intru în război cu nimeni , îmi doresc doar drepturile pentru comunitate, pentru că de asta oamenii m-au ales, să aduc avantaje comunei, iar de acolo , din resursele de care vom beneficia, să investim în pârtii de schi, în dezvoltarea turismului, în ceea ce este necesar comunității din Dămuc.”