Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 23 ianuarie 2019
  • :
  • :

Cauza problemelor cu câinii comunitari. Articol în atenția organelor de cercetare penală

Vedem cu toții în Neamț o campanie contra câinilor comunitari despre care nu negăm că ar fi un real pericol pentru nemțeni. Nimeni nu poate contesta faptul că un câine comunitar de talie mare este un pericol letal, având o forță foarte mare a mușcăturii.

Nedorind să îi atacăm pe cei care susțin acum campania împotriva câinilor comunitari, deoarece credem că ei sunt doar manipulați, haideți să vă spunem cum stau lucrurile în realitate. O realitate care ar trebui să dea de gândit serios celor care se ocupă cu legea în acest județ pentru că vorbim de punerea în pericol în mod intenționat a vieții nemțenilor.

Depășind analiza efectelor pe care le vedem cu toții, haideți să vedem care este cauza și să deschidem ochii cu toții, deoarece treaba e foarte urată.

În urmă cu câțiva ani de zile, firma Salubritas desfășura o activitate extrem de profitabilă. Aduna câinii din localitățile nemțene, în special din cele din apropierea municipiului Piatra-Neamț, cum ar fi Bicaz, Săvinești etc. La fiecare mașină de câini recoltați și transportați de regulă la adăpostul din Tîrgu Neamț pentru eutanasiere Salubritas încasa frumoasa sumă de 2.500 lei de la primăriile de pe raza cărora capturau câinii comunitari. O afacere cu adevărat profitabilă, ținând cont că un astfel de transport plătit cu 2.500 lei însemna în medie 5 câini capturați.

Din senin, firma Salubritas a reziliat toate contractele cu primăriile cu primar PSD, deși aceste contracte le aduceau movile de bani și nici nu-i obliga să ia ei în grijă vreun câine. Totul s-a întâmplat, după cum spun sursele noastre, la ordin. Adică, mai pe românește, nu a contat câți bani câștigau sau câți pierdeau cei de la Salubritas. Localitățile cu primar PSD au trebuit să rămână fără contract și cu această problemă pe cap pentru ca localnicii să fie nemulțumiți de administrațiile PSD.

Desigur ca PSD-ul nemțean care se supăra când spunem noi că e format parțial din incompetenți nu a luat nicio măsură sau e posibil nici să nu știe de aceste lucruri cu toate că o simplă discuție cu propriii primari ar fi fost edificatoare.

Așadar, umplerea localităților din jurul Piatra-Neamț cu câini comunitari s-a făcut în detrimentul și paguba Salubritas, dar în special pentru a lovi în primăriile unde erau primari PSD.

Orice organ de anchetă care are curajul să caute cauzele, nu doar să vadă efectele va da ca și noi peste rezilierea inexplicabilă a contractelor profitabile ale Salubritas cu primăriile PSD și peste primari care le vor spune ceea ce am descoperit și noi și ne-am îngrozit văzând până unde pot merge unii în lupta pentru putere.

Dacă PMP-ul care este la butoanele Salubritas nu pune mâna și reface contractele care erau foarte profitabile și nu adună câinii periculoși chiar și din localitățile cu primari PSD își asumă riscul de a răspunde în fața legii.

Așa nu se mai poate! Noi am crezut că se dorește doar crearea unui disconfort în rândul cetățenilor care au votat PSD, dar se pare că planul este diabolic, pune în pericol viata cetățenilor și după ce că primarii PSD sunt victimele acestei mârșavii acum tot ei sunt bălăcăriți și populația este instigată împotriva lor ca și cum ei ar fi principalii vinovați.

Iosub Robert

Articolul Cauza problemelor cu câinii comunitari. Articol în atenția organelor de cercetare penală apare prima dată în Ziar Piatra-Neamt.

ziar piatra neamt