„Donez pentru comuna Farcașa” ‑ Asociația umanitară „Volunteer for life”

Asociația umanitară „Volunteer for life”, coordonată de Ionuț Ursu, este alături de persoanele din județul Neamț, afectate serios de inundații. În acest sens, Asociația ”Volunteer for life” a demarat o campanie pentru ajutorarea celor sinistrați, voluntarii oferind sprijin oamenilor din comuna Farcașa (satele Bușmei și Stejaru).

Dacă ai prieteni dragi în jur, gândește-te ce crunt este să fii singur atunci când soarta te lovește!

Dacă tu ai avut astăzi ce mânca ,te rog să-ți imaginezi ce înseamnă să nu ai ce mânca, într-un sat greu lovit de inundații .

Sunt Ionuț Ursu, președintele Asociației umanitare ,,Volunteer for Life,,.  Abia m-am întors din Nepal și m-am deplasat de urgență în comuna Farcașa, din județul Neamț.

Am constatat dezastrul din teren, iar bilanțul, conform raportului ISU: peste 100 de locuințe avariate, dintre care 40 avariate grav, iar câteva zeci de case au fost mutate cu totul din locul lor! Este îngrozitor ce am putut vedea în teren. Multe lacrimi și multă durere.

Săptămâna trecută am petrecut-o cu sinistrații, voluntarii mei și împreună cu conducerea primăriei Farcașa, domnul primar Cristinel Gheorghiu, domnul viceprimar Luca Viorel, domnul Marius Teliuta – de la departamentul voluntari, care mi-au acordat sprijin în proiectul „Ajutor pentru satele inundate din Neamț”.

Când am aflat despre această nenorocire din Neamț, am decis, împreună cu doamna Marcela Glavan, care este coordonatorul acestui proiect, să lansăm o campanie care va dura cel puțin 20 de zile, pentru ajutorarea acestor oameni aflați în nevoie.

Obiectivele noastre sunt:

– un tir cu alimente și alte ajutoare
– echipe de voluntari care să ajute pentru refacerea locuințelor avariate și pentru a scoate mâlul si molozul din case, anexe și curțile gospodarilor din Bușmei și Stejaru.

Voluntarii nostri care activează în satele grav afectate, muncesc din greu de dimineată până seara pentru a scoate noroiul, mâlul și apa din locuinte, anexe si curți.
Peste 40 de voluntari sunt în teren în fiecare zi să ajute locuitorii comunei Farcașa să-și continue viața. Mulțumim pe această cale conducerii Liceului „Mihail Sadoveanu” din Borca, cu care avem un acord de parteneriat (majoritatea voluntarilor sunt elevi ai liceului din Borca).

Începând cu data de 3 iulie 2018, am instalat două corturi mobile pentru strângerea de ajutoare, unul în Piatra-Neamț (Centru) și altul în București ( Piața Universitătii), din data de 11 iulie. Avem aprobările și documentele legale, primite de la primării pentru instalarea acestor corturi!

Voluntarii noștri vor fi acolo în fiecare zi pentru a colecta ajutoarele. Primim donații: alimente neperisabile (ulei, zahăr, făină, mălai, pâine, conserve, etc. și apă!). De asemenea, este nevoie de pături, lenjerii de pat, pilote, covoare, materiale de construcții, electrocasnice, mașini de spălat, frigidere, televizoare, mobilă. etc.

Menționăm că majoritatea produselor pe care le primim sunt noi, sau aproape noi, toate sunt verificate amănunțit de către voluntarii noștri și sunt trecute în proces verbal de predare-primire.

Vă invităm desigur să susțineți și financiar această campanie, făcând o donație într-unul din conturile următoare:
cu mențiunea „Donez pentru comuna Farcașa”.

RO36BTRL04101201P04345XX (RON)
RO75PIRB2900770819001000 (RON)
RO77BTRLEURCRT00P0434501 (EUR)
RO60BTRL04102201P04345XX (USD)

Cei care au dubii în privința activității noastre, îi rog să verifice. Le stăm la dispoziție cu toate rapoartele activității noastre.
Sunt trist, pentru că presa nu mediatizează voluntariatul așa cum ar trebui pentru a-l încuraja!
Într-o societate în continuă transformare, care a înțeles importanța și beneficiile acțiunilor de voluntariat, se impune o analiză detaliată privind viitorul voluntariatului.
Voluntariatul este o alegere de viitor! Voluntariatul ne încurajează spre o viață mai bună și ne îndeamnă spre noi încercări de actualitate. Cât de minunat este să ajuți, cât de împlinit te vei simți ulterior, precum și celelalte afirmații menționate sper să vă motiveze suficient încât să vă înscrieți în cadrul unor activități benevole, și să cunoașteți idealul de iubire de oameni în care vă puteți regăsi pe deplin. Voluntariatul este activitatea desfășurată din proprie inițiativă, prin care o persoană fizică își oferă timpul, talentul și energia, în schimbul altora, fără o recompensă de natură financiară.

Vă mulțumim din inimă!” ; a declarat Ionuț Ursu, președintele Asociației umanitare „Volunteer for life”

https://www.facebook.com/miscareainvoluntariat/videos/2127421753994933/

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate