Dreptul de a parca în Piatra Neamț

Deși majoritatea parcărilor din Piatra Neamț sunt cu plată iar șoferii umblă la portofele pentru a achiziționa tichete de fiecare dată când parchează, mașinile nu sunt protejate în niciun fel.  În cazul în care li se sparge un geam sau se întâmplă un alt incident, proprietarii mașinilor sunt direct responsabili. Ieri, mai multe aparate de taxat din municipiul Piatra Neamț nu funcționau, dar cum locul de parcare trebuia plătit, cel puțin de frica celor care blochează roțile, soferii au fost nevoiți să meargă pe jos și câteva sute de metri pentru a obține tichetul necesar.

        Conducătorii auto, posesori de mașini întrebați fiind dacă li s-a mai întâmplat să nu poată achita taxa de parcare din cauză defecțiunilor aparatului de taxat și mai ales cum li se pare taxa care le oferă numai dreptul de a parca mașina pe spațiul public, fără ca protecția bunului personal să fie inclusă în preț. Iată ce au răspuns șoferii care au parcat în zona centrală, lângă Parcul “Ștefan cel Mare”:

      Nu am mai pățit până acum să nu pot plăti. Nu e o chestie normală nici taxa, în primul rând. Și atunci când uiți să plătești, taxa de 50 de lei pentru  deblocare mi se pare mare. Am auzit că acum e doar 30 de lei. Dacă nu am cum să plătesc, am să văd ce se întâmplă. Așa este, mașina poate să fie zgâriată, avariată. 

       S-a mai întâmplat să nu meargă, prin zona BCR. Dar unde să merg, ce fac acum? Nu mai plătesc, pentru că nu mai este pe linia asta. Prețul nu e chiar așa mare, dar siguranță la mașină nu e nicăieri. Pe orice stradă, numai probleme, dar asta e. Trăim în România. 

    Nu merge aparatul și nu o să plătesc. E simplu. Mașinile nu sunt în siguranță în oraș. Plătim degeaba. 

     Mă duc să caut altul, că dacă nu plătim ne amendează.  Nu mi se pare un lucru corect, ar trebui să fie asigurată totuși.  Poate cu camere de luat vederi sau un agent care să circule, ținând cont că parcarea este destul de mare. 

      Parcările cu plată din Piatra Neamț aparțin unor firme private care oferă un anumit procentaj din încasări Primăriei. În orașul Târgu Neamt din același județ, parcările cu plată sunt gestionate de către societatea Consiliului Local, Civitas Com, iar încasările intră total în bugetul municipalității.
Pe lista diferențelor se numără și taxa mai mică practicată în Târgu Nemț de numai 1 leu pe oră, față de municipiu unde pentru ora de parcare se achită 1,5 lei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate