Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 21 mai 2019
  • :
  • :

E greu să îți găsești jumătatea? Ce ne‑au răspuns tinerii din zona Bicaz?

Inspirați fiind de faptul că zi de zi, tinerii își schimbă datele de pe profilul de facebook: single, în a relationship, it’ s complicated, am făcut un sondaj, adresând următoarele întrebări unor băieți și fete din zona Bicaz, cu scopul de a intra măcar puțin în mintea și sufletul lor:

E greu să îți găsești jumătatea? Dacă ai găsit-o deja, de unde ai știut că e aleasa/alesul?

Haideți să vedem ce ne‑au răspuns:

Valentina Vieriu

Mulți tineri se întreabă în ziua de astăzi dacă este dificil să-și găsească jumătatea. Este o întrebare ce necesită un profund efort emoțional în adâncul subconștientului, din pricina dorinței arzătoare de a întâlni alesul/ aleasa inimii. Eu cred că nu trebuie să căutăm disperați omul potrivit pentru viitorul nostru, când Dumnezeu va rândui, toată amărăciunea și tristețea singurătății o să se risipească de la sine. De multe ori aveam impresia că am găsit ,,prințul” potrivit, datorită obiceiurilor ce le avem în comun ( același gen de muzică, mâncarea preferată, filme), fără să conștientizăm că sunt doar lucruri trecătoare, că ne-am îndrăgostit de obiceiuri, nu de oameni.
Cum ne dăm seama dacă omul de lângă noi este alesul/aleasa? Este foarte simplu, aici intră în actiune sentimentele sincere ce-ți pătrund în minte, suflet, și corp. Când pe chipul persoanei iubite, reflecți imaginea unui viitor promițător și vezi în ochii lui toate stările sufletești pe care le simți în acel moment. Tot ce contează este să avem răbdare, iar Dumnezeu o să ne răsplătească această virtute prin dăruirea unui om după sufletul nostru.

Brachilov Adina

Oare ce este mai greu? Să îți găsești jumătatea sau să realizezi că ai găsit-o? De câte ori îți vezi alesul până când îți dai seama că este el? Câte amintiri împărțiți deja? Lași rațiunea să te conducă, sau îți urmezi inima? Riști sau cauți siguranță?
Întâlnești zeci de oameni în fiecare zi. Unul dintre ei este cel care va deveni într-o zi „totul” tău. Poate îl cunoști din copilărie, sau v-ați cunoscut în urmă cu 5 minute. Poate a fost dragoste la prima vedere, sau poate ați construit sentimentele pe o bază solidă formată din lucrurile pe care le aveți în comun. Te pot atrage similitudinile dintre voi, sau te poate intriga faptul că, deși sunteți diferiți, găsiți un punct comun în fiecare situație.
Eu cred că partea cea mai grea nu e să îți găsești jumătatea, ci să accepți că el este omul tău, să lupți pentru acela, să treci peste prejudecăți și peste întrebarea „ce vor zice ceilalți?”, să poți să lupți în momentele grele și în toate acestea să existe reciprocitate. Atunci când vei simți că sufletul tău se odihnește în sufletul lui, vei ști că ai găsit omul tău.

Săpunar Andreea

Când mi-am gasit eu jumătatea, acum 7 ani jumătate, am știut că este omul pe care îl voi iubi toată viața, omul cu care mă voi casători si voi avea copii. Am trecut prin atâtea împreună, certuri, despărțiri chiar, însă peste toate am trecut, ne-am iertat și am continuat. Știi că este alesul inimii atunci când nu poți renunța la el și nu ți-l poți scoate din inima orice ar fi și orice ți-ar spune lumea şi îl ierți iar și iar .. și vezi că de fapt așa a fost să fie .. să treci împreună cu el prin multe lucruri și momente grele ca să îți dai seama de fapt că a meritat și că el este alesul.

Anonim

Nu. Dar nu o caut. Mă va găsi ea…

Ionel Pop

E greu să găsești o persoană cu care poți să clădești ceva.
Dacă în momentele grele îți rămâne aproape, atunci poți fi sigur că e și persoana potrivită atât la bine cât și la greu. Știu că ea e aleasa pentru că a avut mereu încredere în mine, chiar și atunci când am dezamăgit-o, m-a iubit la fel și m-a susținut, indiferent de situație.

Atasiei Georgiana

Da și nu. E greu dacă nu știi ce cauți și unde să cauți. E ușor când nu te aștepți să o găsești, vine natural.
Când rezonezi cu o persoană, simți că e persoana potrivită. Cel mai bine e să nu ai așteptări prea mari.

ziar piatra neamt