Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 23 ianuarie 2019
  • :
  • :

Informare asupra blocajului din CL Poiana Teiului

Informare asupra blocajului din CL Poiana Teiului
Deși am decis sa nu răspund acuzațiilor nefondate care îmi sunt aduse prin intermediul unor articole de presă și care apar doar pe pagina de internet al unui ziar local, mă simt datoare să vă informez asupra situației dificile prin care trece întreaga noastră comunitate.
Astfel, datorita faptului că o parte din consilierii locali cărora le-ați acordat încrederea dumneavoastra refuză sa adopte bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Poiana Teiului pentru anul 2018 punănd mai presus interesul personal decât cel al intregii comune. Datorită refuzului de a vota bugetul aproape intreaga activitate a primariei este in momentul de față blocată:
1. În lipsa unui buget nu pot fi alocate sumele necesare cofinanțării unor proiecte cu finanțare europeana sau de la bugetul de stat, riscându-se pierderea unor fonduri atât de necesare pentru implementarea unor proiecte, cum ar fi :
– Continuarea lucrărilor de asfaltare a DC 153 Dreptu – investitie realizată in proporție de aproximativ 60%;
– Tot datorita lipsei bugetului nu poate fi demarată procedura de licitație pentru asfaltarea a 5,528 Km de drumuri sătești (DS 3 Săvinești, DS 1 Galu, DS 9 Galu, DS 5 Galu, DS 7 Galu, DS 2 Poiana Teiului – Tr.1, DS 2 Poiana Teiului – Tr.2, DS 6 Topoliceni, DS 5 Topoliceni, DS 7 Topoliceni, DS 7 Petru Voda, DS 27 Petru Voda – Tr.1, DS 27 Petru Voda – Tr.2, DS 22 Petru Voda) – investiție finanțată de la bugetul de stat prin PNDL2;
– În lipsa unui buget nu pot fi continuate procedurile pentru asfaltarea a încă aproximativ 1,5 km de drumuri sătești (DS 350 Petru Vodă, DS 465 Poiana Largului, DS 159 Galu), investiție care va fi realizată din economiile făcute la bugetul local în anii 2016 și 2017.
– Înființarea a patru locuri de joacă pentru copii în satele Petru Vodă, Poiana Largului, Galu și Dreptu – investiție di fonduri europene obținuta prin intermediul GAL Ceahlău;
– Reabilitarea Căminului Cultural din satul Galu – investiție din fonduri europene;
– Reabilitarea Căminului Cultural din satul Petru Vodă – investiție din fonduri europene;
– Reabilitarea si modernizarea Grădiniței din satul Poiana Teiului – investiție din fonduri europene;
2. Deasemeni, datorită lipsei aprobării bugetului , Primăria Poiana Teiului nu poate plăti indemnizațiile asistenților personali ale persoanelor cu handicap grav, un număr de 24 de persoane nu își pot primi indemnizația de insoțitor al persoanei cu handicap, iar un număr de 95 de persoane nevoiașe nu își pot primi ajutorul pentru incalzirea locuintelor pentru iarna 2017 – 2018.
3. Funcționarii publici si personalul contractual din cadrul primariei nu și-au primit salariile din luna ianuarie 2018.

Am încercat să vă prezint, cât mai succint posibil, consecințele pe care trebuie să le suportăm cu toții datorită lipsei de implicare și a indiferenței de care dau dovadă o parte din aleșii locali.

Cu deosebit respect, primar, Ana Ancuța”

Sursa: Primăria Poiana Teiului, Facebook

ziar piatra neamt