Lacul de la Bicaz, mostră de lipsă de respect pentru natură

Mii de PET-uri și alte deșeuri „neprietenoase” cu natura s-au adunat ostentativ în zona vanelor barajului de la Bicaz.

PET-urile au nevoie de o perioada de timp foarte lungă pentru degradare, fiind una dintre cele mai mari surse de poluare. Ȋn prezent, ambalajele reprezintă 26% din volumul total al maselor plastice folosite. Rata de reciclare a materialelor plastice, în general, este redusă, cu mult sub ratele globale de reciclare pentru hârtie (58%) și fier (70-90%). PET-urile au o rată de reciclare mai mare decât orice alt tip de material plastic, însă și acest succes este unul modest: la nivel global, aproape jumătate din PET-uri nu sunt colectate pentru reciclare.

Se pare că majoritatea lacurilor și râurilor de pe tot cuprinsul României sunt poluate constant cu deșeuri menajere. De fiecare dată când râurile se umflă, apele lor se umplu cu deșeurile din gropile de gunoi neautorizate ale localităților riverane, iar în aval se formează uriașe insule plutitoare de mizerii.

Asta nu poate decât să demonstreze că nu există respect pentru natură. Prin aruncarea deșeurilor în vecinătatea apelor, poluăm sursele de apă potabilă. Este foarte important să conștientizăm că poluarea nu aduce nimic bun. Putem începe prin a repara aceste lucruri prin adunarea gunoaielor și aruncarea lor în spații special destinate. Nimănui nu îi plac imaginile ne mai jos și nu credem că acesta e viitorul pe care ni-l dorim pentru noi și mediul înconjurător.

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate