Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 31 mai 2020
  • :
  • :

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vizită de lucru la Spitalul Municipal de Urgență Roman

Vizita de lucru în Neamț, la inițiativa președintelui consiliului județean Ionel Arsene,  a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, s-a încheiat astăzi la Spitalul Municipal de Urgență Roman, o unitate sanitară foarte importantă pentru această zonă, care deservește foarte mulți locuitori. De altfel, fiind și un spital de urgență, în urma demersurilor pe care Consiliul Județean Neamț le-a inițiat la Ministerul Sănătății, s-a creat o nouă linie de urgențe și s-au alocat 700.000 lei pentru spitalul din Roman.

Ambulanța TIM poate fi de acum folosită și va deservi zona Roman și comunele arondate. Ministerul Sănătății a avizat suplimentarea liniilor de gardă aprobate Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț cu o linie pentru UPU-SMURD, în vederea operaționalizării ambulanței de terapie intensivă mobilă C1, aceasta urmând a fi deservită de medicii din structura de primiri urgențe a Spitalului Municipal Roman.

De asemenea, finanțarea din partea CJ Neamț de 700 de mii de lei, tot la inițiativa președintelui consiliului județean Ionel Arsene, va asigura dotarea Spitalului Municipal Roman cu aparatură medicală și realizarea unor lucrări de reparații capitale. Spitalul Municipal Roman va putea acum să realizeze lucrările de executare a inelului pentru hidranți interiori și exteriori, astfel încât să obțină autorizația de securitate la incendiu, măsură trasată unității medicale de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cu termen de realizare până la finalul acestui an.

„Au fost foarte importante discuțiile cu conducerea spitalului, cu primarul din Roman, cu președintele CJ Neamț. Am stabilit niște linii de acțiune prin care vom monitoriza modalitatea de investiție. Am primit de la doamna manager un memoriu cu necesarul de aparatură medicală, lucru pe care eu îl consider extrem de oportun.”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

„Sper că a fost o vizită utilă și mă bucur că se arată că administrația se poate face nu doar în birouri, ci și la fața locului. Sperăm ca toate discuțiile avute astăzi să se transpună în practică.”, a mai punctat și primarul de Roman, Lucian Micu.

„Vizita de lucru a ministrului sănătății, Sorina Pintea, la Neamț, s-a încheiat la Roman, la Spitalul Municipal de Urgență, unde împreună cu primarul Lucian Micu și conducerea unității medicale am stabilit liniile de acțiune ce urmează a fi realizate, cu sprijinul ministerului și al Consiliului Județean Neamț. Alături de ministrul Pintea, voi susține memoriul înaintat de către conducerea spitalului și prin care ne dorim ca la următorul apel de finanțare pentru reabilitarea unităților de primiri urgențe să fie eligibile și spitalele municipale de urgență, nu doar cele județene. O altă temă abordată în cadrul discuției a fost structura de paturi dar și nevoia de dotare cu aparatură medicală a secțiilor ATI și bloc operator. Mă bucur să vă pot anunța că am obținut sprijinul ministerului sănătății și pentru rezolvarea acestor aspecte. Romașcanii pot avea certitudinea că pot conta oricând pe mine și că le sunt cel dintâi partener în toate proiectele ce presupun dezvoltarea municipiului Roman și a comunității de aici.”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.