Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 23 mai 2019
  • :
  • :

Primarul Sălăgean : apa din Lacul de acumulare Izvorul Muntelui, nu este proprietatea orașului Bicaz

Având în vedere situația care se repetă în fiecare an, în special în timpul primăverii, și anume „poluarea” apei, mediului din cauza gunoaielor care se adună pe Lacul de acumulare de la Izvorul Muntelui și care distruge frumusețea unui obiectiv turistic al orașului Bicaz, Barajul, bicăjenii și nu numai, își exprimă nemulțumirea și indignarea . Din cele spuse de oameni, reiese certitudinea acestora că responsabilitatea curățării apei, este a Primăriei Bicaz, fapt ce ne‑a îndreptat la primarul orașului, domnul Nicolae Sălăgean, care ne‑a primit cu multă căldură și interes deosebit în a oferi lămuriri legate de această situație:

Se pot realiza cheltuieli pentru diverse lucrări, diverse servicii, doar dacă respectivele obiective sunt proprietatea orașului, ori apa din Lacul de acumulare, nu este proprietatea orașului. Apa efectivă este proprietatea Apelor Române, iar luciul de apă este administrat de către Compania Hidroelectrica. Deci, Apele Române vând apa și încasează bani frumoși la Hidroelectrica, iar aceasta o utilizează în Uzina de la Stejaru și în toate celelalte uzine, obținând energie electrică și pe care, de asemenea, se încasează bani frumoși.
Primăria este doar cu acuzația! Sigur că, din punct de vedere moral, nu am stat cu mâinile încrucișate și întotdeauna am încercat să‑i atenționăm pe cei care sunt direct responsabili pentru situația în care, în mod deosebit, în perioada de primăvară, luciul de apă al lacului de acumulare de la Izvorul Muntelui, ajunge. Până mai anii trecuți, inclusiv Instituții ale Statului care aveau responsabilitatea de a veghea la respectarea Legislației, în domeniul protecției mediului, îndreptau pușca tot spre Primărie, lucru care nu era în ordine.
Noi, prin acțiuni de voluntariat, chiar și fără, am pus întotdeauna umărul și o facem și acum, pentru a diminua din fenomenul care se produce, așa cum precizam, în fiecare primăvară.
Deci, Barajul este proprietatea Hidroelectrica, luciul de apă este administrat de către Hidroelectrica, iar apa este proprietatea Apelor Române.

ziar piatra neamt