Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 21 august 2019
  • :
  • :

Sărbători de iarnă, departe de casă, de familie!

Chiar dacă locul, timpul, îi împinge pe tineri să își lase familia, casa în urmă și să plece spre alte meleaguri, asta nu înseamnă că aceștia uită de unde au plecat.
Melancolia se potențează  în vremea sărbătorilor de iarnă, atunci când realizează că nu mai împodobesc bradul cu mama, tata, soră, frate, că nu mai merg la colindat ca odinioară, că nu ciocnesc la intrarea în anul nou cu cei care îi poartă mereu și oriunde în suflet.
E greu, spun ei; și chiar dacă zicala spune „De Crăciun, toate drumurile duc acasă”, din păcate nu se îndeplinește de fiecare dată.
Am vorbit cu câțiva tineri plecați din țară în Anglia, Austria, Germania și cine mai știe pe unde viața i-a condus.

Aceștia au transmis câte un mesaj celor dragi și și-au exprimat opinia în privința sărbătorilor de iarnă, petrecute departe de familie, de țară:

Săpunar Andreea, Dămuc~Anglia

Când bradul împodobești
De cei dragi îți amintești,
Dar cu lacrimi tu zâmbești
Și uiți că departe ești … „

Prin străini nu e ușor, departe de mama și tata .. zi de zi mă rog la Doamne-Doamne să mi-i țină sănătoși, să ne revedem cu bine, să mă strângă în brațe ca atunci când eram copilă.
Până atunci trebuie să fim puternici, atât eu cât și ei.
Le doresc tot ce e mai bun pe lumea asta și multă sănătate!”

 

Roșu Adelina, Bicaz~Germania

Sărbătorile in străinătate sunt frumoase ,atâta timp cât îi ai pe cei dragi alături, dar în niciun caz nu se vor compara niciodată cu cele de acasă .
Există ceva ce le diferențiază … întotdeauna ne va fi dor de locul nașterii , de obiceiurile străbune ( mersul cu colinda, luminițele care îmbracă orașul ,mâncărurile tradiționale , etc) , de bucuria sărbătorilor de acasă. Aici, parcă totul e sumbru!

 

Laura Răchiteanu, Bicaz~Anglia

Deși sunt plecată de 2 ani din locul meu natal nu am uitat nicio clipă sentimentul din sânul familiei în preajma sărbătorilor de iarnă.
Nicăieri în lume nu putem găsi acest spirit de sărbătoare ca cel de acasă, bogat în tradiții, obiceiuri și masa festivă alături de cei dragi .

La mulți ani!

 

Hâncotă Corina, Bicaz~Austria

Uneori e foare greu să nu fii “acasă”. De asemenea, e foarte greu să fii departe de cei dragi și să nu ai parte de toate tradițiile pe care le cunoști de mic, într-o țară străină.
Îmi e dor de casă și de cei cunoscuți și vreau să le urez un călduros “ La mulți ani! ” pentru noul an, 2018.”