Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 20 februarie 2019
  • :
  • :

„Uneori nepăsarea umană duce spre barbarism! ” ‑ Lacul Bicaz, plin de gunoaie din nou! Foto.

Profund afectat de felul în care arată un obiectiv turistic atât de renumit, Lacul Bicaz, în urma nepăsării oamenilor, domnul Ion Asaftei, vicepreședintele CJ Neamț, nu a putut să nu își declare sentimentele de tristețe și înverșunare:

Dezgustător și trist – două cuvinte care caracterizează, pe scurt, una dintre cele mai frumoase zone ale județului Neamț – Lacul Bicaz. Denumit metaforic „Marea dintre munți“, atât de frumos descris în opere literare, în lacul nostru, cerul începe a se oglindi tot mai puțin, căci fața lui, cândva scăldată de razele soarelui și unduită de adieri ușoare date de dansul sprințar al peștilor, acum e mânjită cu nepăsarea umană. Mă doare să văd cum un luciu de apă care ar putea fi mană cerească pentru turismul nautic sau pur și simplu pentru încântarea ochilor, este o veritabilă groapă de gunoaie, aduse pe firul Bistriței de la izvor cu afluenții ei, până la vărsare! E trist ce se întâmplă cu natura, cu mediul înconjurător, din cauza nepăsării umane! Am fost zilele acestea să văd cum arată lacul după abundența de precipitații căzute în amonte! Apreciez că sunt mai multe deșeuri decât au fost astă-primăvară! Cam de patru ori mai multe… Cât de dușmănoși putem fi cu ceea ce natura ne oferă cu atâta nesaț!? Voi participa, în viitorul apropiat, la discuții cu reprezentanți ai Hidroelectrica, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, Apele Române, Direcția Silvică și primarii comunelor Borca, Farcașa, Poiana Teiului și al orașului Bicaz, pentru a vedea ce putem face ca să rezolvăm această problemă cu are se confruntă județul Neamț, dar care e produsă în tot bazinul hidrografic al Bistriței! Consider că este esențial ca populația să conștientizeze că face un rău imens mediului înconjurător și oamenilor în general, poluând natura! Nu vreau să folosesc un cuvânt dur, dar uneori nepăsarea umană duce spre barbarism! Nu mi se pare normal să existe instituții ale statului care să aibă o singură grijă: să urmărească strângerea gunoaielor din cauza nepăsării unor semeni” , a declarat domnul Asaftei Ion.

Sursa: Asaftei Ion, Facebook

ziar piatra neamt