Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 23 mai 2019
  • :
  • :

Zilele Bicazului, Ziua Marinei Române ~ Programul manifestărilor din perioada 14 ‑ 19 august

În viața unui oraș, anumite date din calendar au o deosebită încărcătură simbolică. Majoritatea orașelor din România organizează ample manifestări, sub denumirea de „Zilele orașului” .
Anii trecuți s‑au organizat zilele orașului Bicaz, în perioada 26 ‑ 30 octombrie, manifestări cu încărcătură istorică și simbolică pentru comunitatea bicăjeană, care s‑a bucurat de participarea unui număr impresionant de bicăjeni și nu numai.
Din inițiativa primarului și a consilierilor locali prin HCL nr.91 din data de 27.09.2012, s‑a hotărât organizarea manifestării cultural artistice și sportive sub genericul „Zilele Bicazului” ce s‑au sărbătorit începând cu data de 26 octombrie 2012, a fiecărui an. În acest an va avea loc a șaptea ediție a „Zilelor Bicazului”, iar Primăria a primit propuneri cu privire la evenimentele ce se vor desfășura cu această ocazie.
Având în vedere că în ultimii ani clima s‑a schimbat, iar a treia decadă a lunii octombrie nu mai este cea mai potrivită perioadă pentru sărbătorirea acestui eveniment, datorită faptului că vremea a fost mereu foarte friguroasă, afectând manifestările cultural‑sportive.
Ținând cont inclusiv de propunerile cetățenilor orașului Bicaz care se îndreaptă justificat către luna august, când mai multe evenimente sunt legate istoric și cultural de orașul Bicaz, respectiv Ziua Marinei, etc.
Așadar, Consiliul Local al orașului Bicaz, aprobă ca „Zilele Bicazului” să fie sărbătorite în perioada 14 ‑ 19 august a fiecărui an, începând cu anul 2018.

Programul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea „Zilele Bicazului”

Marți, 14 august

10,00 ~ Cartierul Mărceni: demonstrație de karting
16,00 ~ Biblioteca „Mihai Eminescu” Bicaz: seară de poezie, Elogiul metaforei, dialog liric cu poeta Mihaela Aionesei din Târgul Secuiesc

Miercuri, 15 august: ZIUA MARINEI ROMÂNE, PORTUL TURISTIC BICAZ

10,00 ~ 12,00: Intonarea Imnului de Stat al României; Scufundarea coroanelor de flori în memoria marinarilor căzuți la datorie;
~Defilarea Zeului Neptun;
~ Program distractiv de obiceiuri și concursuri marinărești: concurs de înot, vânătoarea de rațe, concurs de bărci cu rame și motor, scondrul cu purcelul , nunta cu pirați, pluta alegorică;
~ Defilarea flotei marinărești 13,00 ~ 18,00;
~ Spectacole folclorice : cântece și dansuri populare susținute de formații și interpreți din județul Neamț și Suceava: Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” , „Ansamblul folcloric „Floare de colț”,”Formația „Frații Păun Band”, Ghiță Dandu ‑ Pângărați, Titi Cozma ‑ Piatra Neamț;
~ 18,00 ~ Discotecă în aer liber;
~ 21,30 ~ Spectacol de artificii pe luciul de apă.

Joi, 16 august

10,00 ~ Teren cartier Mărceni: întreceri tenis de câmp;
~ Sala Bloc ANL 13 : Cupa orașului Bicaz la șah

Sâmbătă, 18 august ~ Casa de Cultură Orășenească

12,00 ~ Vernisajul expoziției de caricaturi aparținând artistului plastic Ovidiu Stanciu;
~ 13,00~15,00 ~ 50 de ani de armonie și înțelegere: Sărbătorirea cuplurilor de aur;
~ 16,00 ~ Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri.

Duminică, 19 august ~ Stadionul Orașului Bicaz

11,00 ~ 13,00 ~ Întreceri la cros; Demonstrații Karate; Demonstrații motocros; Întreceri minimountainbike;
~ 14,00 ~ Festivitatea deschiderii oficiale a sărbătorii „Zilele Bicazului 2018” ;
~ 14,00~21,45 ~ Spectacol în aer liber de muzică populară, ușoară și rock cu participarea: Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”, Ansamblului folcloric „Floare de colț”, Formația „Frații Păun Band”, Formația de majorete a Școlii Gimnaziale nr.2 Bicaz, Dinu Iancu Sălăjanu, Andreea Bălan, Pamfil Roată, Ghiță Dandu.
~ 13,00~22,00 ~ Ceaunul fermecat, bucate alese oferite de cei mai talentați maeștri bucătari de pe Valea Muntelui;
~ 21,30 ~ Foc de artificii.

ziar piatra neamt