Ziua de Dragobete, marcată prin poezie și muzică la Școala Gimnazială nr.1 Piatra Șoimului


Asociația Culturală „Eu cred” Tașca, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr.1 Piatra Șoimului, a marcat ziua de Dragobete într-un mod inedit, prin folk și poezie.
În cadrul manifestării care s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr.1 Piatra Șoimului, poetul Mihai Coșerariu și-a lansat cel de-al III-lea volum de poezie – „Dincolo de suflet”.
Alături de poetul Mihai Coșerariu s-au aflat ți invitați de seamă, preotul Dorin Ploscaru, Ion Asavei – directorul Bibliotecii „Mihai Eminescu” Bicaz și prof. Dorina Mucenicu – Școala Gimnazială „Vasile Mitru” Tașca.
A fost un eveniment plin de emoție, în care s-a cântat și s-au recitat poeziile scrise de talentatul Mihai Coșerariu. Au recitat preotul Dorin Ploscaru, poetul Marius Coșerariu, alături de elevii şi doamnele profesoare de limba română prezente în sală.
Preotul Ploscaru a menționat că poeziile lui Marius Coșerariu se aseamănă cu rugăciunile, deoarece au o muzicalitate aparte: „Marius îşi pune sufletul pe masă, fiecare vers reprezentând o stare sufletească, o experiență trăită de el.”
De asemenea, manifestarea a fost animată și de momentele muzicale susținute de Sînziana Ailenei, elevă a liceului de Arte „Victor Brauner”, şi grupul folk „Eu cred”. Tânăra artistă a interpretat compoziții personale pe versurile lui Marius Coșerariu: „Dincolo de suflet”, „Prietenia”, „Îmi place” şi „Dumnezeu nu are adresă”. Totodată, alături de grupul „Eu cred” (format din Cristina Marin, Elena Ropotoaia și Marius Coșerariu) Sînziana Ailenei şi preotul Dorin Ploscaru au încântat publicul cu compoziții ce aparțin grupului şi melodii folk cunoscute.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe şi un moment dedicat tatălui lui Marius Coșerariu, care va împlini în curând 80 de ani.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate