25 FEBRUARIE 2017, ORELE 10:30, LA CASA DE CULTURĂ TAŞCA FESTIVALUL CONCURS NAŢIONAL DE FOLCLOR „DE DRAGOBETE IUBEŞTE ROMÂNEŞTE”, ediţia a III-a

REGULAMENTUL
Festivalului Concurs Naţional de Folclor
”DE DRAGOBETE, IUBEŞTE ROMÂNEŞTE”

ASOCIAŢIA CULTURALĂ „FRIENDS FOREVER” ‘TG MUREŞ ÎN PARTENERIAT CU PRIMĂRIA ŞI CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI TAŞCA, NEAMŢ ŞI CENTRUL CULTURAL DIN LOCALITATE
ORGANIZEAZĂ
ÎN DATA DE 25 FEBRUARIE 2017, ORELE 10:30, LA CASA DE CULTURĂ TAŞCA FESTIVALUL CONCURS NAŢIONAL DE FOLCLOR „DE DRAGOBETE IUBEŞTE ROMÂNEŞTE”, ediţia a III-a
Condiţii de participare:
Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni, solişti vocali, instrumentişti şi jocuri populare, fiind deschis interpreţilor şi dansatorilor amatori din întreaga ţară. Din fiecare judeţ pot participa solişti vocali şi instrumentişti având vârsta minimă 6 ani. Nu se primesc în concurs artişti consacraţi sau profesionişti!
Scopul festivalului concurs
Este de a descoperi, selecta, promova şi lansa tinere talente care să reprezinte România la festivalurile internaţionale la care Asociaţia Culturală „Friends Forever” este invitată să participe în anul 2017.
Manifestarea noastră îşi doreşte să contribuie la educarea şi influenţarea în mod pozitiv a gustului tinerei generaţii şi nu numai, iubitoare de muzică adevărată,autentică, reprezintând totodată o invitaţie de a ne apropia cu respect şi demnitate de cultură şi civilizaţia tradiţională, materială şi spirituală a neamului nostru românesc. Nu în ultimul rând ne dorim să oferim participanţilor posibilitatea de a lega noi prietenii şi viitoare colaborări.
Categorii de vârstă solişti vocali şi instrumentişti:
Grupa de vârstă 6-10 ani
Grupa de vârstă 11-14 ani
Grupa de vârstă 15-21 ani
Peste 21 ani, dacă va fi cazul.
În cadrul ansamblurilor de dansuri, pot concura persoane de vârste diferite, această secţiune fiind structurată pe două categorii de vârstă, 7-14 ani , 15-22 ani, peste 22 ani. Se admite ca din cadrul ansamblurilor sau formaţiilor de dansuri, 30% din membrii să fie de vârste apropiate grupei de vârstă în care s-au înscris ( ex: cei din grupa de vârstă 15-22 ani, pot avea colegi de 23-24 ani sau 12-14 ani, dar nu mai mult de 30 %). Participanţii se vor prezenta în concurs cu melodii, dansuri şi costume populare specifice zonei din care provin.
Concurenţii îşi vor anunţa participarea telefonic, prin e-mail sau pe facebook, până în data de 25 feb. 2017 ,apoi vor completa CITEŢ fişa de înscriere de mai jos , pe care o vor depune odată cu înscrierea finală, între orele 10:00 -11:00, la locul de desfăşurare al concursului. Cei care nu au posibilitatea să descarce fişa de înscriere, vor putea solicită una în momentul înscrierii.

FIŞA DE ÎNSCRIERE
la Festivalul Concurs Naţional “ De Dragobete ,iubeşte româneşte”
Nume concurent(a), formaţie, grup, ansamblu………………………..
………………………………………………………………………………………………….
Vârsta……………………………Localitatea…………………………………………Telefon………………………………….E-mail ……………………………………………………………………………..
Concursuri la care a mai participat şi rezultatele obţinute…………
………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………
Numele şi prenumele profesorului, coregrafului sau instructorului……………………………………………………………………………
Semnătura

Secţiunea I– Solişti vocali
Concurenţii vor prezenta două piese muzicale. Prima piesă, fără acompaniament, va fi doină, cântec doinit, baladă sau cântec epic. (După caz, se admite prezenţa unui instrument specific folcloric, cu care interpretul se poate acompania singur). Se vor interpreta / cânta max. 2 strofe din piesă fără acompaniament. A două piesă, un cântec măsurat, într-un tempo mişcat, va fi acompaniată de orchestra proprie ori negativ pe CD sau stick (sau, după caz, de o formulă instrumentală tradiţională). Ambele piese nu vor depăşi 5 min.
CONCURENŢII DE LA SECŢIUNEA SOLIŞTI VOCALI , CATEGORIA DE VÂRSTĂ 6-10 ANI POT SĂ INTERPRETEZE ÎN LOC DE DOINĂ, DOUĂ STROFE DINTR-O MELODIE LENTĂ, FĂRĂ ACOMPANIAMENT ORCHESTRAL!
Secţiunea a II-a – Solişti instrumentişti: Concurenţii vor interpreta două piese cu acompaniament, diferite ca mişcare, ritm şi tempo, specifice zonei din care vin. Ambele piese nu vor depăşi 5 min.
Secţiunea a III-a- Jocuri tradiţionale
Concurenţii vor prezenta maxim două jocuri / dansuri populare, sau o suită de jocuri /dansuri din zona pe care o reprezintă, care nu vor depăşi 10 min. La jurizare se va ţine cont de cei care se prezintă în concurs cu negative fără bătăi şi strigături, de costume şi autenticitatea jocurilor .
Programul de desfăşurare
Ora 10:30- 11:30, înscrierea concurenţilor şi proba de sunet
Ora 11:30– începerea concursului
Taxa de participare
Este de 40 lei/pers la individual(solişti) şi 15 lei/pers, la perechi de dansatori, grupuri de dansatori, grupuri vocale,ansambluri etc şi se încasează în ziua concursului.
Jurizarea
Juriul va fi format din minim 3 persoane, toţi având specializarea muzică, coregrafie, folclor . Componenţa juriului va fi făcută public înainte cu 48 ore de la începerea evenimentului.
Premierea
Se va acorda „Trofeul festivalului” , iar la fiecare secţiune un premiu special de excelenţă, echivalent al unui trofeu , precum şi premiul 1, 2 şi 3, dacă juriul consideră că s-a obţinut punctajul necesar, constând în diplome,CUPE, medalii , şi înscrierea la festivalurile internaţionale la care suntem invitaţi anul acesta .
Se vor mai acorda premii speciale pentru: originalitatea costumelor, prezenţa scenică, cel mai tânăr(a) concurent(a), special al juriului, al „Asociaţiei Culturale Friends Forever”, Primăriei Taşca , Miss Mister festival, etc. Toţi concurenţii vor primi diplome de participare .
Recitalurile câştigătorilor
Vor susţine recitaluri concurenţii care au obţinut Trofeul şi Premiile de Excelenţă!
Contestaţii
DECIZIA JURIULUI ESTE FINALĂ, NU SE ADMIT CONTESTAŢII ŞI ESTE INTERZISĂ CONTACTAREA MEMBRILOR JURIULUI ÎNAINTE SAU DUPĂ CONCURS PENTRU A OBŢINE INFORMAŢII ÎN CEEA CE PRIVEŞTE NOTAREA ŞI ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII CULTURALE! SINGURA PERSOANĂ CARE FACE ÎNSCRIERI ŞI OFERĂ RELAŢII ESTE ORGANIZATORUL, ADICĂ PREŞEDINTELE „ASOCIAŢIEI CULTURALE FRIENDS FOREVER” TG MUREŞ!
ATENŢIE! Ţinând cont că este un concurs structurat pe categorii de vârstă, concurenţii vor prezenta la înscriere , dacă li se solicită, o copie după un act de identitate.
Informaţii şi înscrieri la tel :
– 0754 657 842- Lucia Neamţu, Preşedintele Asociaţiei Culturale Friends Forever Tg Mureş , pe pagina de Facebook : Lucia Maria Neamţu, „Asociaţia Culturală Friends Forever Tg Mureş” sau E- mail: [email protected]
Vă aşteptăm cu drag !

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate