250 de ani de la construirea Bisericii de lemn cu hramul „Cuvioasa Parascheva” – Farcaşa

În cadrul evenimentelor dedicate împlinirii a 250 de ani de la construirea Bisericii de lemn cu hramul”Cuvioasa Parascheva”, acestea au debutat cu simpozionul „Dumnezeu şi Patria” organizat la Biserica parohială „Sfântul Ierarh Nicolae” la care am participat cu mare bucurie!

Principalele teme abordate în cadrul acestui eveniment au fost legate de „Campania Armatei Române pentru eliberarea Basarabiei şi Bucovinei de Nord, luptele de la Stalingrad şi pentru apărarea Moldovei” şi „Statornicie românească şi credință ortodoxă pe Valea Bistriței”!

În debutul evenimentului, cuvântul de deschidere l-a avut preotul paroh Cătălin Coşula,gazda acestui simpozion, care a reiterat momentele importante din trecutul nostru, despre rolul credinței în consolidarea statului român. Am avut onoarea să țin şi eu o scurtă alocuțiune, adresând cuvântul de bun-venit, despre elogierea şi păstrarea vie a memoriei înaintaşilor noştri, păstrarea tradițiilor, identității şi credinței noastre.

Activitățile culturale în comuna Farcaşa vor avea parte mereu de aportul şi susținerea mea, pentru că în accepțiunea mea, un popor este viu prin cultură!

Mulțumim tuturor celor care au fost implicați în desfăşurarea acestui simpozion (locuitorilor din comuna Farcaşa), părintelui Cătălin Coşula pentru că a fost gazda acestui frumos eveniment, distinşilor invitați pentru prezență şi discursurile susținute: col.prof.dr. Petre Otu, preşedintele Comisiei Române de Istorie Militară, gl.aviație dr. Ioan Aurel Stanciu, academician prof.dr.Gheorghe Cliveti-directorul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”-Filiala Iaşi-Academia Română. Cu smerenie, alese mulțumiri aducem şi Preacuviosului Părinte Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, Preacucernicului părinte protopop Cuțuhan Ionel şi preoților din protopopiatul Ceahlău pentru prezenţă!

Farcaşa are o istorie frumoasă care trebuie dusă mai departe de noi şi de generațiile viitoare!

Doamne Ajută!

Cu prețuire,

Țifui Bogdan,

Primarul comunei Farcaşa

sursa: Tifui Dumitru Bogdan

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate