6 august în Parcul Naţional Ceahlău

Direcţia de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău este pregătită pentru primirea pelerinilor care, continuând o tradiţie milenară, vor urca pe înălţimile Ceahlăului, muntele sfânt al românilor, luni 6 august, la hramul Mănăstirii „Schimbarea la Faţă”.
Din iniţiativa Consiliului Judeţean Neamţ, începând cu anul 2009, această zi, 6 august, este declarată „Ziua Porţilor Deschise”, cei care intră în Parcul Naţional Ceahlău fiind scutiţi de taxa de intrare.
Personalul Administraţiei Parcului va fi prezent atât la porţile de acces în aria naturală protejată din Durău, Izvorul Muntelui şi Bicazu Ardelean, cât si pe traseele turistice, oferind informaţii şi îndrumând participanţii la eveniment.
În această activitate vom fi sprijiniţi de către jandarmii montani ai posturilor din Bicaz şi Ceahlău, precum şi poliţişti din cadrul Poliţiei Bicaz.


Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile privind regulile de vizitare din Parcul Naţional Ceahlău, pentru a evita incidentele neplăcute. Cei ce vor urca muntele trebuie să fie echipaţi cu bocanci de munte sau ghete tip adidas, să transporte proviziile în rucsaci şi să aibă haine de schimb şi pelerine de ploaie. Deplasarea se va face numai pe traseele indicate la porţile de intrare, traseele vor fi parcurse în linişte şi nu se vor colecta exemplare din flora şi fauna parcului.
Pe trasee nu vor fi abandonate ambalaje sau resturi alimentare, pentru colectarea şi transportul acestora spre punctele de colectare din afara parcului fiind puşi la dispoziţie saci purtând sigla Parcului Naţional Ceahlău.
În caz de necesitate vor fi apelaţi membrii Serviciului Public Salvamont Neamţ, sunând la numărul de urgenţă 112.
Pentru informaţii suplimentare vă stăm la dispoziţie cu numerele de telefon ale administraţiei parcului, 0233256600 sau 0726100690.
Direcţia de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău vă doreşte să vă bucuraţi de sărbătoarea Muntelui Ceahlău, singurul munte cu hram din România şi al doilea din lumea ortodoxă, după Muntele Athos.

Director Cătălin Gavrilescu

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate