Care sunt adevăratele probleme ale oamenilor din Bicaz și împrejurimi?

În ultimele luni am stat de vorbă cu foarte mulți oameni din Bicaz și din toate comunele din zonă. În paralel, am stat de vorbă și cu mare parte dintre cei care conduc administrațiile locale sau sunt lideri politici în această zonă.

Concluzia este una devastatoare. Cei care conduc destinele comunităților din zonă sunt rupți de realitate si fac numai prostii. Cu excepția câtorva lideri de comunități cum este exemplul doamnei primar de la Tașca sau cu câteva mici excepții de funcționari din administrație cum este cazul administratorului de la comuna Dămuc, restul sunt de o incompetență… ceva de speriat. Habar nu au pe ce lume sunt, nu au o viziune asupra dezvoltării zonei, nu au proiecte, nu au habar de ce proiecte pot atrage și cum, nu sunt capabili să creeze nici măcar 10 locuri de muncă, nu știu decât să își sporească averile, să petreacă și să se dea mari cu funcțiile pe care le au.

În toată zona principala problemă pe care o ridică oamenii este lipsa locurilor de muncă. La întâlnirile de la județ și de mai sus, cei care conduc localitățile din zonă ridică alte probleme, de bugete, de asfalt, de apă, de orice, numai de locuri de muncă nu ar vorbi unul.

O altă mare problemă a localnicilor este modul în care au fost retrocedate terenuri și păduri, dar iarăși nici de aceste lucruri aleșii din Bicaz, de pe Valea Muntelui si toată zona nu vorbesc absolut nimic.

Mai au sărmanii oameni zeci de probleme care, din păcate, nu se regăsesc pe agendele de priorități ale primarilor sau, și mai rău, unii aleși locali își bat joc efectiv de toți oamenii. Un astfel de caz este cel al comunei Ceahlău, unde cuvântul de ordine este corupția, au dat-o de gard cu un proiect european pentru apă și nu mai văd bani europeni nici la Sfântul Așteaptă și anul acesta au reușit să fie atât de incompetenți încât comuna Ceahlău este singura comună din Neamț, poate chiar din România, care a pierdut toate fondurile pentru pășuni, deoarece Consiliul Local nu a adoptat o hotărâre la timp.

Din păcate, zona este condusă de incompetenți și oamenii se descurcă cum pot, mai au un animal în curte, mai au un strat în spatele casei, mai au un lemn din pădure, dar și aici cu mari emoții  pentru că dacă un țăran din zonă fură o căruță cu lemne face pușcarie, pe când cei care fură câte o pădure întreagă au vile, mașini de teren și fac vacanțele în Caraibe.

E jale în toată zona și ușor ușor îi vom lua pe toți aleșii pe rând să vă arătăm ce fac ei cu adevărat cu voturile dumneavoastră.

Iosub Robert

Citește și
1 Comentariu
  1. L spune

    Începe cu Tarcău!

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate