6 august-cea de-a 43-a ediție a Festivalului Muntelui Ceahlău

În fiecare an, pe 6 august se sărbătoreşte Hramul Muntelui Ceahlău. Şi în acest an au urcat muntele mii de pelerini din ţară şi din străinătate pentru a se bucura de priveliştile minunate, de spectacolul din cadrul festivalului, dar şi de aerul curat.
Chiar dacă vremea nu a ţinut cu cei care şi-au dedicat duminica acestui eveniment, până la sosirea ploii, turiştii nu au contenit în a fotografia răsăritul soarelui şi au aşteptat cu nerăbdare să vadă fenomenul „piramida holografică”, care, din păcate, nu s-a arătat.
Printre participanţi s-au numărat şi autorităţi locale şi judeţene, domnul Asaftei Ion fiind unul dintre ei. Prezent mereu la evenimentele marcante care se desfăşoară la nivelul judeţului, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a rămas impresionat de splendoarea muntelui şi de manifestarea în sine:

„Duminică, 6 august 2017, am participat la cea de-a 43-a ediție a Festivalului Muntelui Ceahlău , Muntele Sfânt al dacilor, o oportunitate pentru promovarea potențialului turistic și a tradițiilor culturale ale zonei.
Evenimentul a adus pe scena de la poalele Ceahlăului artiști din ansambluri populare din țară și străinătate. Priveliștea a fost una de vis întrucât de pe platoul unde s-a desfășurat evenimentul putea fi admirat Ceahlăul în toată splendoarea lui.
Priveam cu mândrie muntele sfânt Ceahlău și realizam că poporul nostru are ceva din măreția și veșnicia acestui colos ale cărui vârfuri, Toaca și Ocolașul Mare, îl îmbrățișează pe Bunul Dumnezeu.
La această sărbătoare am ținut foarte mult să anunț că eforturile domnului președinte Ionel Arsene și a întregii coaliții PSD-ALDE din cadrul Consiliului Județean Neamț pentru obținerea finanțării necesare consolidării și modernizării DJ 155F Izvorul Muntelui-Durău (Axialul) au fost încununate de succes. Anul viitor drumul Piatra Neamț-Durău va fi mai scurt cu 40 km, iar pentru cetățenii de pe Valea Muntelui beneficiile vor fi deosebite”, a declarat Vicepreședintele Consiliului Judeţean Neamţ, domnul Asaftei Ion.

Sursa:Asaftei Ion,Facebook

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate