Ger năprasnic în toată țara, până duminică

Vineri (30 noiembrie)
Vremea va fi deosebit de rece în toate regiunile, local geroasã dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -9 şi 1 grad, iar cele minime se vor încadra între -16 şi -4 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã în jurul a -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile extracarpatice unde trecãtor şi izolat vor fi ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în sudul Moldovei şi al Banatului şi în jumãtatea de est a Munteniei, unde rafalele vor fi de 45…55 km/h, iar pe litoral 60…70 km/h . Mai ales noaptea, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.
Sâmbătă (1 decembrie)
Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 şi 2 grade, iar cele minime între -16 şi -4 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil la senin, exceptând extremitatea de nord-est şi cea sudicã, unde va fi nebulozitate joasã de tip stratiform, condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã şi izolat, posibil, fulguieli. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în Delta Dunãrii.
Duminică (2 decembrie)
Valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior, astfel cã se vor situa în jurul mediilor multianuale ale datei în vest, nord-vest, centru, la deal şi la munte, însã în restul zonelor vor fi în continuare cu mult mai scãzute faţã de norme. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 6 grade, iar cele minime vor fi de la -13 grade în estul Transilvaniei şi sudul Olteniei, pânã la 4…5 grade în Banat şi Crişana. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nord-vest şi în extremitatea vesticã a ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate pe crestele montane şi în Câmpia de Vest. În regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse în rest va fi ceaţã, posibil persistentã mai ales în sud.

Sursa:meteoplus

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate