A ajuns moșul și la bătrânii de la Centrul medico-social Ceahlău

E deja un obicei ca în fiecare an de Crăciun, elevii Școlii Gimnaziale „Iustin Pîrvu”, Poiana Teiului, alături de doamna director Mariana Deleanu, de cadre didactice și de părinții copiior, să ofere daruri bătrânilor de la Centrul medico-social Ceahlău, unde trăiesc acum 51 de bătrâni .

Am cerut sprijinul părinților care s-au mobilizat și au donat bani și alimente.
Am reușit să oferim bătrânilor cadouri conținând dulciuri, fructe, dar și obiecte de îmbrăcăminte.
Tot părinții au oferit o masă caldă celor care sunt internați în Centrul medico-social social.
Sperăm, prin acțiunea aceasta de voluntariat, să le formăm copiilor atitudini civice, să dorească să își ajute aproapele, să empatizeze cu cei în nevoie, să simtă bucuria de a oferi.
Astăzi am fost la centru cu un grup de 20 de copii și patru cadre didactice.
Copiii au colindat și au urat bătrânilor sărbători fericite, alinându-le acestora singurătatea. Pe mulți dintre cei internați acolo îi cunoaștem de ani de zile.
Bătrânii s-au bucurat de vizita noastră, iar personalul de acolo a fost amabil. Directorul centrului a stat de vorbă cu noi și a oferit copiilor suc și dulciuri. După formula „dar din dar…” și copiii au primit din sarmalele pe care chiar ei le-au adus pentru a fi puse pe masă bătrânilor.
Ne-am întors acasă bucuroși că am fost de ajutor și am învătat că faptele fac diferența. În comparație cu cei aflați în nevoie, nouă-celorlalți-chiar nu ne lipsește nimic! Nu sărbătorile ar trebui să fie fericite, ci fiecare dintre noi să facem pe ceilalți fericiți! E mai plăcut să oferi decât să primești! Cine nu ne crede pe cuvânt, să încerce!” , ne-a declarat doamna Mariana Deleanu.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate