Se întorc ninsorile!

Marti (22 ianuarie)
Vremea va fi în general închisã, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi mixte în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, mai ales în timpul nopţii şi pe spaţii mici se va depune polei. În schimb, în restul teritoriului vor predomina ninsorile, care vor fi moderate cantitativ în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali, zona deluroasã din Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei şi local în regiunile nordice, iar stratul de zãpadã nou depus va fi pe arii restrânse consistent. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zonele montane, mai ales în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va viscoli temporar ninsoarea, determinând diminuarea vizibilitãţii. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei şi 5 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa între -7 şi 2 grade, mai ridicate în sudul litoralului.
Miercuri (23 ianuarie)
Vremea se va menţine predominant închisã şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. La munte şi în Moldova vor predomina ninsorile, în Dobrogea, sudul Munteniei şi al Olteniei vor fi mai ales ploi, iar în rest vor cãdea precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi local, îndeosebi noaptea, în sudul şi sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai scãzute în nordul Moldovei, dar şi mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 4 grade.
Joi (24 ianuarie)
Vremea se va menţine închisã şi temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi sub formã de ninsoare în jumãtatea de nord a Moldovei şi în Carpaţii Orientali, mixte în celelalte masive montane precum şi în Transilvania şi în Maramureş iar în restul zonelor vor fi mai ales ploi. Îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în dealurile sudice ale Olteniei şi Munteniei, local cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare în sudul, sud-estul ţãrii, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 9 grade, mai scãzute în nordul Moldovei, dar mai ridicate pe litoral, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 4 grade.

 

sursa: meteoplus, facebook

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate