Cum se fac achizițiile publice la o școală din Neamț

Azi a avut loc o ședință de consiliu local în comuna Poiana Teiului. La ședință s-a votat bugetul local în care erau prinși banii necesari schimbării unei centrale termice la o școală.

Pe unul dintre consilierii, Furtună Dumitru pe numele lui de autodenunț, l-a luat gura pe dinainte și a declarat în fața consilierilor și a camerei de luat vederi că a vorbit deja cu o firmă pentru centrală și totul e aranjat, e și comandată centrala. Mai trebuie doar aprobați banii, dați școlii și școala să facă procedura de achiziție.

Deci, omul a votat niște bani care să meargă la o firmă cu care a aranjat el. Adică achiziția publică a fost aranjată înainte de a fi bugetată. Tare de tot consilierul acesta. Tare penal, voiam să zicem.

Cum știa el că directoarea școlii va cere o centrală nouă și nu repararea celei vechi, cum știa câți bani o să se aloce, cum știa cine va câștiga procedura de achiziție făcută de conducerea școlii și cum va arăta cererea de ofertă sau caietul de sarcini sunt întrebări pe care ar trebui să le pună niște organe de cercetare penală. Noi doar putem să ne bucurăm că a ghicit omul nevoia, suma, caietul de sarcini și firma câștigătoare, economisind astfel o grămadă de timp.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate