Alexandra Cojocariu din Poiana Teiului, o tânără talentată cu suflet frumos

Azi, în zi de mare sărbătoare pentru creștini, vă facem cunoscut numele unei domnișoare din Poiana Teiului, Alexandra Cojocariu. O tânără talentată care iubește muzica și tradițiile, un chip frumos și o viață înainte plină de proiecte și vise.
Am cunoscut o persoană extrovertită, sociabilă care nu a stat pe gânduri aunci când am luat legătura cu ea pentru a ne împărtăși momente din viața sa:

” Numele meu este Alexandra Cojocariu și am 19 ani. Dumnezeu a ales să mă nasc într-o frumoasă localitate și anume Poiana Teiului din județul Neamț. Da, iubesc locul unde m-am născut, mereu când spun “acasă” mă gândesc la toate peisajele frumoase de aici și la oamenii atât de primitori. Suntem binecuvântați prin simplul fapt că trăim aici.
Am început studiile muzicale în clasa a V-a la Liceul de Artă “Victor Brauner” din Piatra Neamț, clasele IX-XII le-am urmat la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, iar în prezent sunt studentă în anul 1 la Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Mereu m-a fascinat folclorul nostru românesc, tradiții, port și bineînțeles muzica.Este foarte interesant cum oamenii pe vremuri, deși nu aveau multă școală, fără să își dea seama, au reușit să creeze așa lucruri complicate și minunate. În general, simplitatea este cea mai complexă și mai sofisticată atribuție și nu oricine poate fi simplu…Sună ciudat, nu?
Încă de mică, mi-a fost insuflată dragostea pentru muzică ce ne definește pe noi, ca popor. Ei bine, acum făcând o paranteză, dacă fetele de vârsta mea, în materie de modă, visează să aibă în garderobă ultimele articole Dior sau Louis Vuitton eu vreau să am câte un costum tradițional din fiecare zonă a României.
Am foarte multe idei și proiecte în derulare! O colaborare de care sunt mulțumită este alături de Orchestra “Mugurel” din Chișinău, dirijor: Ion Dascăl cu care intenționez să lucrez și în viitor!
Muzica ușoară este și ea în topul preferințelor mele. Nu pot cânta o melodie doar de dragul de a o cânta sau pentru că mi se impune. Când eram mică, atunci când mama mă auzea cântând, chiar dacă nu are studii muzicale, îmi spunea “este în regulă, dar trebuie să cânți mai din inimă”, o bună perioadă nu prea am înțeles la ce se referă. Fiecare piesă are o poveste a sa, dacă nu rezonezi, clar nu transmiți nimic, ori rolul unui interpret este de a transmite ascultătorilor emoție și trăire … Muzica trebuie să vină din suflet pentru suflete.”

https://www.youtube.com/watch?v=n2J051ly-xo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3GmH9WKgAqa67zUEZR3algplnRQj_g0fOMSqn-FTtnmpxOoE30kPS2njw

Îți urăm multă baftă, Alexandra, să te ajute Dumnezeu să îți atingi scopul și să te vedem curând pe scene mari!

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate