40 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Regina Maria” , vor putea învăța mai ușor cu ajutorul tabletelor

În urma încheierii acordului de Parteneriat în luna martie 2020, între Școala Gimnazială ”Regina Maria” orașul Bicaz și Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională – Step by Step cu sediul în București, școala noastră a avut drept scop creșterea calității serviciilor de educație preșcolară și de învățământ primar prin facilitatea participării cadrelor didactice la cursuri de formare online, cursuri organizate de Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională – Step by Step, în proiectul ”Edu 2023. Copii fericiți, comunități sustenabile”. Ca urmare a situației sanitare cu care ne confruntăm din luna martie Proiectul ”Edu 2023. Copii fericiți, comunități sustenabile” a venit în ajutorul elevilor de la ciclul primar și gimnazial prin achiziționarea unui număr de 70 de tablete pe care le-am primit la finalul anului școlar 2019-2020, proiect susținut financiar de compania Heildelberg Cement România.
Tabletele primite au sistem de operare Android, cu performanțe ridicate (ecran 10 inchIPS, procesor Octa-Core cu Android 8.0, memorie internă 16 GB și 2 GB RAM), iar copiii vor putea utiliza gratuit internetul, în trafic național de date, pe o perioadă de doi ani.
Tabeletele au fost distribuite miercuri, 23.09.2020, în cadrul Școlii Gimnaziale ”Regina Maria” orașul Bicaz, unui număr de 40 de elevi, de la clasele O-VIII, restul tabletelor rămânând în școală pentru a fi folosite în sălile de clasă în cazul cursurilor online, trecere pe scenariul galben – sistem hibrid sau scenariul roșu.
Cu ajutorul tabletelor, elevii vor participa la cursurile online și vor accesa resursele și instrumentele digitale puse la dispoziție în cadrul platformei existente la nivelul școlii, astfel încât riscul de abandon școlar să fie redus cât de mult posibil, iar diferențele de nivel educațional pentru copiii cu o situație financiară mai dificilă sa fie reduse la minim.
Mulțumim partenerilor noștri Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională desfășurat în cadrul proiectului Edu2023 și Heildelberg Cement România pentru finanțare, buna colaborare, fiind conștienți cu toții de drumul ce se deschide în fața noastră, cel al activităților online la toate disciplinele pentru o perioadă de timp mai mult sau mai puțin îndelungată, care ne solicită capacitatea de a dobândi competențe cheie în mânuirea tehnologiei digitale atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Îi asigurăm pe partenerii noștri că datorită acestor tablete, participarea elevilor la activitățile de învățare va fi sigur un câștig generând astfel o îmbunătățire a actului educativ și a vieții familiilor susținând astfel și dezvoltarea locală.
Director,
Prof. Sasu Elena Cristina

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate