Imagini foarte frumoase cu lupi, surprinse de camerele de monitorizare

Imaginile foarte frumoase cu lupii au fost surprinse de camerele de monitorizare instalate într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.
România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.
🟢 Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.
🟢 Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.
🟢 Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.
🔵 Parcul National Piatra Craiului
asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată.
ℹ️ Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri , din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.
Credit: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului


sursa: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate