Cadrele didactice din Neamț – schimb de experiență

37 de cadre didactice din județele Dâmbovița, Neamț, Alba și Hunedoara au participat la schimbul de experiență dedicat temei „Bună dimineața, mă bucur că ești aici” , în cadrul atelierelor Edu2023.

Sesiunea a urmărit valorizarea muncii cadrelor didactice din proiect, oferindu-le cadrul potrivit împărtășirii de exemple din activitățile întâlnirii de dimineață desfășurate în clase. Materialele prezentate de participanți au cuprins exemple specifice fiecărui an de studiu, constituind astfel o resursă importanta pentru fiecare comunitate școlară a proiectului.

Pentru a crea o resursă cât mai vastă a fost creată o adresă de e-mail dedicată, prin care fiecare cadru didactic este încurajat să trimită exemple de bună practică din clasa, pe care dorește să le împărtășească. Ulterior, acestea vor fi publicate pe pagina de Facebook a proiectului, Edu2023, în beneficiul comunității de învățare a proiectului.
Workshopul a scos în evidență, încă o data, beneficiile întâlnirii de dimineață, evidențiind faptul că aceasta încorporează valori utile care pun baza creării unei comunități de elevi responsabili și implicați. Studiile arată că programele care duc la îmbunătățirea aptitudinilor sociale au același efect și asupra rezultatelor academice. De aceea aptitudinile sociale sunt numite și „activatori de competențe academice”.

Următoarea tema a sesiunii de formare se anunță a fi extrem de interesantă: Strategii de susținere a educației centrate pe elev – Planificarea predării ținând cont de inteligențele multiple și stilurile de învățare.

sursa: stepbystep.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate