În Bicaz mai trăiesc trei veterani ai bătăliilor celui de-al Doilea Razboi Mondial

29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război
Începând cu anul 2007, aniversăm în ziua de 29 aprilie pe toți cei care au pus mai presus de propriul destin, viitorul țării și libertatea compatrioților lor. Pentru dăruirea și eroismul de care au dat dovadă ne înclinăm în fața lor cu recunoștință și respect.
De-a lungul timpului Armata României și-a dovedit eroismul în războiul care ne-a adus independența, în luptele celor două războaie mondiale iar după anul 1990 în teatrele de război din Kosovo, Afganistan și Irak. Soldații români au făcut cinste țării atât pe timp de pace cât și în vreme de război. Devotamentul lor, a contribuit decisiv la aderarea României la Alianța Nord Atlantică și Uniunea Europeană.
Astăzi în România mai trăiesc 2610 veterani ai bătăliilor celui de-Al Doilea Razboi Mondial iar în orașul nostru, trei dintre ei: Baltag Constantin din Izvorul Muntelui, Baltag Petru din Potoci și Cîrlig Dumitru din Bicaz. Cu toții au o vârstă respectabilă și conștiința datoriei împlinite. Fără curajul și eroismul dumnealor lumea în care trăim ar fi fost altfel.
Avem așadar cu toții datoria de a cinsti memoria eroilor și de a face tot ce ne stă în putință pentru a trăi onest și liber!

Primaria Bicaz

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate