Meteorologii anunță pentru zona montană două zile cu vreme de iarnă

Meteorologii anunță pentru zona montană două zile cu vreme de iarnă, cu precipitații mixte și ninsori, temperaturi în scădere, intensificări ale vântului la rafală care vor ajunge până la 75km/h.

Jandarmii montani vă recomandă să luați în considerare că aceste fenomene, mai ales în zona montană, se intensifică, iar riscurile de accidentare și rătăcire cresc. Pentru drumeții în siguranță: consultați prognoza meteo înainte de planifica o tură pe munte; echipaţi-vă adecvat anotimpului rece (haine care să vă asigure protecția termică, bocanci, mănuşi şi ochelari de protecţie, un termos cu ceai și un rucsac cu strictul necesar); nu riscaţi să plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup, urmați traseele marcate și nu vă aventurați în zone care pot deveni periculoase, asigurați-vă că știți întotdeauna unde vă aflați!De asemenea, țineți cont că: traseele sunt mai dificil de parcurs în anotimpul rece, cu temperaturi scăzute, ceață și precipitații mixte; timpul de parcurgere a unui traseu poate să difere de cel estimat, în funcție de pregătirea fizică, condițiile meteo, pauzele de repaus, ritmul de mers. În condiții de vreme potrivnică, un traseu de 2-3 ore la urcare, poate fi parcurs în 5-6 ore.

Cele două camere web, amplasate pe masivul Ceahlău, vă oferă imagini în timp real despre condițiile meteo locale:https://cabana-dochia.ro/webcam-live/https://www.webcamromania.ro/…/webcam-varful-toaca…/.

În situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății ori a vieții, solicitați ajutor prin apel la 112 și nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea.

sursa: Jandarmeria Neamt

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate