Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 mai 2022
  • :
  • :

A murit în zona Cheile Bicazului

Salvamont România a publicat astăzi imagini ale acțiunii din noaptea trecută, derulată de salvamontiștii din Harghita, pentru recuperarea trupului unui bărbat căzut zeci de metri într-o zonă deosebit de accidentată din Cheile Bicazului, la granița cu județul Neamț. Acțiunea s-a desfășurat integral pe timp de noapte, în condiții de viscol și temperaturi foarte scăzute și a durat 6 ore.

Potrivit Agerpres, bărbatul care și-a pierdut viața în munți era din Gheorgheni și avea aproximativ 37 de ani.

Ieri noaptea membrii Echipei Dancurás au fost solicitați la încă un eveniment cu final tragic.

Pe vârful “Gyilkos”, la cabina panoramică nou-înființată (n.r. din zona Lacu Roșu), un grup de 4 persoane s-a adăpostit la noapte, timp în care unul dintre persoane nu s-a întors la cabină. Ceilalți trei au anunțat dispariția persoanei la Dispeceratul Național Salvamont.

Pe baza urmelor observate la fața locului, salvatorii montani au coborât într-o râpă de aprox. 70 de metri, unde au găsit victima, un bărbat în vârstă medie. Conform primelor constatări, bărbatul căzut a murit pe loc.

Trupul neînsuflețit a fost extras cu greu pe un perete vertical, datorită condițiilor meteo foarte severe, a fost coborât și predat autorităților de medicină legală.

Mulțumim echipei salvaspeo pentru ajutorul acordat!

Echipa Salvamont Dancurás exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate.

precizează Salvamont Gheorgheni

SURSA fotoSalvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont