Acțiune de combatere a infracționalității în domeniul exploatării LEMNULUI: Verificări și Confiscări la Bicaz Chei

La data de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bicaz Chei, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică și al specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Bicaz au efectuat verificări pe linia combaterii infracționalității, prevenirii şi combaterii activităților ilegale din domeniul depozitării, prelucrării şi transportului materialului lemnos, la punctele de lucru a două societăți, ce au ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea masei lemnoase, de pe raza localității Ivaneș.

Cu ocazia măsurătorilor efectuate a rezultat o diferență în plus de 21.61 m.c. material lemnos, între stocul faptic și cel înscris în aplicația specifică. Acesta a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Bicaz.

De asemenea, s-a procedat la verificarea modului de eliberare a avizelor de însoțire, ocazie cu care s-a constatat faptul că societatea, prin reprezentantul legal, nu ar fi efectuat fotografii ale mijlocului de transport din care să se poată distinge încărcătura.

Totodată, s-a constatat faptul că una dintre societățile comerciale deținea o cantitate de material lemnos neîmprejmuită conform prevederilor legale.

Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 11.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au depistat în trafic o autoutilitară ce transporta material lemnos, fără a deține documente de transport.

Polițiștii au procedat la conducerea acesteia la Ocolul Silvic Bicaz, unde în urma măsurătorilor a rezultat cantitatea de 3.85 m.c. material lemnos, care a fost confiscat.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate