Acțiuni de prevenire a actelor de violență în mediul școlar Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu” Poiana Teiului

Acțiuni de prevenire a actelor de violență în mediul școlar Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu” Poiana Teiului în parteneriat cu Biroul de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Neamț

Violența în mediul școlar reprezintă o problemă persistentă cu repercusiuni semnificative asupra tinerilor și a comunității în ansamblu. Pentru a aborda această problemă complexă, este esențial să existe un efort concertat între instituțiile de învățământ și autorități, precum și implicarea activă a cadrelor didactice și a părinților.

În acest context, Școala Gimnazială „Iustin Pîrvu”, Poiana Teiului și Școala Gimnazială Petru Vodă, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin Biroul de Siguranță Școlară, condus de inspectorul principal de poliție, Bogdan Ceorap, au desfășurat o serie de activități de prevenire a violenței în mediul școlar, prin implicarea activă a doamnelor subcomisar de poliție Ana-Maria Zetu-Săvescu și subinspector de poliție Andrada Stănescu, fapt ce a adus un plus de autoritate și expertiză în implementarea acestor inițiative. Prin intermediul acestor activități, elevii au fost încurajați să conștientizeze importanța respectării regulilor și legilor pentru a evita implicarea în acte de violență. S-a pus un accent deosebit pe comunicarea deschisă și soluționarea pașnică a conflictelor, subliniindu-se impactul profund pe care violența îl poate avea asupra victimelor și asupra comunității în ansamblu. De asemenea, s-a subliniat importanța intervenției prompte din partea adulților în situațiile de conflict sau de violență școlară.

Prin încurajarea elevilor să vorbească cu adulții din jur și să solicite ajutor atunci când sunt martorii sau victimele violenței, s-a creat un mediu propice pentru prevenirea și gestionarea eficientă a acestor situații dificile. Activitățile desfășurate au fost coordonate de către directorul școlii, doamna Mariana Deleanu, care a avut sprijinul directorului adjunct, doamna Ancuța Vasilica, și al unui corp profesoral dedicat, format din doamnele Gabriela Chiorbeja, Vasilica Lupu, Laura Terinte, Maria Iosub, Bodea Eduard, Maria Doroftei, Elena Ietcu, și Andreea Tănasa. Prin eforturile lor comune, aceștia au contribuit semnificativ la sensibilizarea elevilor cu privire la importanța prevenirii violenței în mediul școlar.

Această acțiune integrată și interdisciplinară reprezintă un exemplu de bună practică în domeniul prevenirii violenței în mediul școlar și arată că abordarea acestei probleme poate fi eficientă numai prin implicarea tuturor actorilor relevanți din comunitatea școlară și din societatea în ansamblu. Prin continuarea și extinderea acestor eforturi, putem contribui la crearea unui mediu școlar sigur și propice dezvoltării armonioase a elevilor, oferindu-le șanse egale de succes și dezvoltare personală.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate