Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 31 martie 2023
  • :
  • :

Acțiuni de tip „blitz” la Tașca și în localitatea Poiana Largului

Acțiuni de tip „blitz”, pentru siguranța rutier

La data de 10 martie a.c., în intervalul orar 18:00-20:00 și la data de 11 martie a.c., între orele 16:00-18:00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au desfășurat acțiuni de tip „blitz” pe sectoarele de drum DN 12C, în localitatea Tașca, DN 15 și DN 15B, în localitatea Poiana Largului, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul acțiunilor au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute în vederea suspendării 3 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 11 martie a.c., în jurul orei  17:30, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat în localitatea Poiana Largului, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 21 de ani, din Pipirig, care transporta aproximativ 10,4 m.c. material lemnos, conform documentelor de transport.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea reală de material lemnos transportat, autoutilitara a fost însoțită la Ocolul Silvic Poiana Teiului, în urma inventarierii rezultând o cantitate de aproximativ 15,07 m.c. material lemnos transportat.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat fără documente legale.

Astfel de acțiuni de creștere a siguranței rutiere continuă și în perioada următoare.

sursa: IPJ Neamt