Acțiuni desfășurate de polițiști

La data de 04 iulie a.c., la nivelul Secțiilor de Poliție Rurală Ștefan cel Mare și Săvinești au fost desfășurate acțiuni pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere siguranței traficului rutier.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 31 de contravenții, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier.

Polițiștii au verificat peste 50 de vehicule și 61 de persoane, 13 dintre acestea fiind testate alcoolscopic.

Pentru defecțiunile tehnice constatate două autovehicule au fost scoase din trafic, fiind retrase 2 certificate de înmatriculare și reținut un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Polițiștii se află permanent în teren pentru siguranța cetățenilor.

***

În contextul intrării în vigoare a O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței, noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției au fost modificate.

Astfel, dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc.

Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia.

Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate