Activități Erasmus+ : Mobilități Internaționale pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Vasile Mitru”, Tașca

0

În cadrul Acreditării Erasmus+ în domeniul educație școlară 2020-1-RO01-KA120-SCH-095450, anul III de finanțare, contract nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000114008, a cuprins 2 mobilități de grup pentru 4, respectiv 6 elevi și mobilități de job-shadowing pentru două cadre didactice.

În perioada 16-20 octombrie 2023, 4 elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Vasile Mitru”, Tașca, însoțiți de 2 cadre didactice, au participat la o mobilitate de grup la Bahçeșehir Koleji, Ortaca- Turcia, în cadrul Acreditării Erasmus.

Această experiență le-a oferit copiilor noștri activități de învățare interesante, împreună cu elevi de vârsta lor din școala gazdă, privind dezvoltarea competențelor digitale Perioada de desfășurare a mobilității a coincis cu săptămâna tematică a codării, „Code Week”, a școlii gazdă. Astfel elevii noștri au participat la activități diverse, învățând alături de elevii turci să utilizeze platforme și aplicații digitale pentru creare și editare de filmulețe, învățarea limbii engleze sau design grafic. În săptămâna 26 februarie- 1 martie 2024, 6 elevi ai școlii noastre au participat la o mobilitate de grup, la Aziz Mahmud Hudayi Anadolu Imam Hatip Lisesi, Istanbul, Turcia, Elevii au participat la activități pe teme de protecția mediului. Componenta culturală a fost atinsă prin vizite la obiectivele turistice din „orașul celor 7 coline”: Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Parcul Gülhane, plimbare cu vaporașul pe Bosfor și o vânătoare de comori pe dealul Çamlica. În perioada 20-24 mai 2024, două cadre didactice din școala noastră au participat la mobilități de job-shadowing la Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola És Gimnázium Budapesta unde împreună cu profesori din Republica Cehă, au observat metode de predare inovative, cu accent pe interacțiunea elev-elev, pe dezvoltarea gândirii critice și pe includerea elevilor cu C.E.S.


Mădălina-Gabriela Bârsan-Son
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate