Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 18 iunie 2019
  • :
  • :

Alertă! Dacă dețineți astfel de câini, vi se face dosar penal!

Poliția Română anunță amenzi usturătoare sau dosar penal pentru ciobanii care nu respectă noile reguli în ceea ce privesc câinii pe care îi dețin.
De aceea, îi sfătuim pe aceștia să se informeze asupra obligațiilor pe care le au, în ceea ce privește deținerea unui astfel de câine:

a) categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;
b) categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Poliţia Română spune că cei care au astfel de câini sunt obligaţi să-i înregistreze la poliţie, după ce, în prealabil, au obţinut documente de la Asociaţia Chinologică, care stabilesc rasa şi categoria din care fac parte animalele.

Prin câini agresivi se înţelege orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale.
În 2018, în urma controalelor, au fost identificaţi 32.000 de câini neînregistraţi oficial, astfel că proprietarii au fost amendaţi ori s-au ales cu dosare penale.

Sursa: agrointel.ro