Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 23 ianuarie 2021
  • :
  • :

„Am crezut că am timp…” și nu a mai avut…

„Am crezut că am timp…”

Un concept foarte riscant, dacă vorbim despre depășiri.

Clișeic sau nu, vă recomandăm să analizați bine împrejurările, când doriți să efectuați o depășire.

Tu decizi dacă „toate drumurile duc la” destinația la care, poate, te-ai gândit toată săptămâna.

5 stele pentru o mașină la siguranța rutieră sună bine, dar asta nu însemnă siguranță în orice condiții…mai ales la viteze mari sau atunci când volanul este pe partea dreaptă.

Așa arată o mașină cu volanul pe dreapta, care a provocat un accident rutier pentru că a intrat pe contrasens, fără vizibilitate suficientă, când a vrut să depășească. (imaginea este realizată în Sălaj)

Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferul trebuind să pătrundă pe contrasens mai mult decât ar fi nevoie în cazul autovehiculelor cu volanul pe partea stângă.

Iar situația devine și mai riscantă pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile (ceață, ploaie, ninsoare).

În prezent, în conformitate cu prevederile directivei referitoare la omologarea vehiculelor rutiere și a principiilor privind libera circulație a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene, statele membre nu pot interzice înmatricularea vehiculelor care au fost omologate comunitar de un alt stat membru.

Până la modificarea legislației sau ieșirea din UE a unor state în care autovehiculele au volanul pe partea dreaptă, recomandăm mutarea postului de conducere pe partea stângă și asigurarea celorlalte norme tehnice de admitere în circulație.

Deși un autoturism cu volan pe dreapta poate părea o alegere economică la început, costurile unui accident rutier produs din cauza lipsei de vizibilitate sunt mult mai mari.

Alege viața!

Poliția Română

dolinex