ANCBP NEAMŢ: „Am ales să protejăm şi să ajutăm mediul înconjurător!”

În urma zvonurilor din ultima perioadă şi pentru o mai bună informare a anumitor aspecte generale legate de ANCBP Neamţ facem următoarele precizări:
-ANCBP Neamţ nu încasează redevenţe sau cotizaţii de la pescari sau vânători pentru diverse servicii sau eliberări de permise.
-ANCBP Neamţ are protocoale de colaborare cu anumite Avps-uri în care pe baza de reciprocitate se ajută în acţiunile de monitorizare sau control pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol sau cinegetic,Avps-uri care au fost deschise la discuţii şi la implicarea acestora alături de noi în combaterea braconajului spre deosebire de altele care nu au oferit aceeaşi transparenţă.

ANCBP NEAMŢ se ocupă cu acţiunile de monitorizare şi control pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol,silvic,cinegetic şi pe zonele cu probleme de poluare cu efective din anumite instituţii.Chiar dacă am putea să ne lăudăm cu rezultatele notabile de pe raza judeţului Neamţ am preferat să fim modeşti şi să ne continuăm activitatea fără ca anumite acţiuni să fie făcute publice.

Începând de astăzi ANCBP NEAMŢ va continua acţiunile de protejare a mediului doar cu cei care vor fi alături de noi cu o implicare mai mare ca până acum, aici enumerând multe instituţii abilitate de Guvernul României sau din cadrul M.A.I pe plan local care din diferite motive uită să îşi facă treaba sau nu răspund la solicitări.

Ţinem să precizăm că indiferent de anotimp, zi,condiţii meteo sau temperaturi ANCBP NEAMŢ a fost în permanenţă în acţiuni de conservare şi protejare a mediului pe teren pe raza jud Neamţ în timp ce angajaţii sau şefii anumitor instituţii beneficiau de zile libere sau de căldura biroului sau a maşinii fiind plătiţi pentru a-şi desfăşura activitatea.

Asociaţia Naţională de Combatere a Braconajului şi Poluării (ANCBP) a fost înfiinţată cu scopul conservării mediului înconjurător având ca obiective atât activităţi de prevenire şi combatere pe linie de braconaj piscicol şi cinegetic cât şi acţiuni de ecologizare, conservare şi promovare.

Necesitatea înfiinţării Asociaţiei Naţionale de Combatere a Braconajului şi Poluării (ANCBP) a rezultat în urma unei analize a situaţiei reale din România privind starea fondului piscicol, cinegetic şi silvic. Astfel s-a constatat că este nevoie de o entitate care fără să fie una care nu eliberează permise de pescuit, vânătoare sau exploatare să efectueze acţiuni de pază şi monitorizare, fiind astfel obiectivă faţă de cei cărora li s-au eliberat respectivele permise.

ANCBP nu este în concurenţă cu alte entităţi, ci vine în completarea şi sprijinul altor ONG-uri, regii autonome sau alte entităţi juridice care au în administrare fonduri piscicole, cinegetice, silvice sau arii protejate.

O altă necesitate a înfiinţării ANCBP a rezultat din faptul că, deşi administratorii unor arii protejate, fonduri piscicole/cinegetice sau silvice au obligaţia de a preveni şi combate braconajul, fie sunt în multe cazuri depăşiţi de situaţie prin lipsa de logistică şi personal de specialitate, fie în mod voit din diverse motive nu fac acest lucru, în unele cazuri chiar administratorii fiind cei care participa la actele de braconaj.

La sfârşitul acestui an ANCBP NEAMŢ va prezenta public un raport de activitate cu toate problemele întâlnite pe parcursul acestui an şi toate piedicile puse de către anumite persoane din diferite instituţii.

Am ales să protejăm şi să ajutăm mediul înconjurător.

În timp ce alţii îşi însuşesc meritele membrilor şi inspectorilor ANCBP ar trebui să cunoască întâi că o acţiune desfăşurată alături de ANCBP constă în multă muncă şi timp pierdut din partea membrilor ANCBP. Nopţi pierdute departe de familiile acestora departe de casă în monitorizări pe parcursul mai multor zile indiferent de anotimp sau condiţiile meteo şi voluntar.

Drept urmare conducerea ANCBP NEAMŢ a luat decizia de a nu mai participa la anumite acţiuni alături de o instituţie din cadrul M.A.I din lipsa de respect şi profesionalism faţă de membrii ANCBP NEAMŢ.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate