Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 4 iulie 2020
  • :
  • :

Ansamblul Ozana, locul I la Concursul Regional de Folclor “Drag mi-i cântecul și jocul”

Ansamblul Folcloric “Ozana” din Târgu Neamț a câștigat premiul I la Concursul Regional de Folclor “Drag mi-i cântecul și jocul”, secțiunea dansuri populare.o

“Membrii Ansamblului Ozana au ajuns la un nivel de pregătire avansat, sunt foarte buni. Toată lumea întreabă dacă sunt profesioniști. Își spune cuvântul gradul de pregătire, experiența, chiar dacă sunt amatori. Deocamdată, în domeniul dansului popular amator nu prea avem concurență. Oriunde ne ducem, locul I este garantat, cu toate aprecierile juriului și a formațiilor concurente”, a afirmat Dănică Gâtlan, directorul Clubului Copiilor Târgu Neamț pentru ziartarguneamt.ro.

Concursul, organizat de Liceul “Nicolae Iorga” din Pașcani, a avut loc sâmbătă, 7 iunie și a reunit zeci de ansambluri folclorice și soliști vocali. Pe scena din sala multifuncțională a Primăriei Pașcani au pășit sute de iubitori de folclor din Botoșani, Iași, Maramureș, Neamț, Suceava și Vrancea. Concursul a avut și prezență internațională, din Ucraina.

Festivalul s-a desfășurat pe patru secțiuni: solist vocal, dansuri populare, grupuri vocale și solist instrumental. Potrivit organizatorilor, “cea mai complicată și mai grea decizie pentru juriu a fost la secțiune dansuri, categoria învățământ liceal”. Aici,Ansamblul Folcloric “Ozana” s-a diferențiat de Ansamblul “Doina” din Piatra Neamț cu 0,4 puncte, iar ambele10363132_793749377325149_134171952366159179_n formații au obținut locul I. Ansamblul “Plaiuri Dunărene” de la Liceul Teoretic Zimnicea- Teleorman a obținut locul al II-lea. La aceeași secțiune, locul al III-lea a fost câștigat de Ansambul Etnografic “Ciuleandra” de la Liceul Teoretic Pogoanele, Buzău și Ansamblul “Ciobănașul” de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” Focșani, Vrancea. Mențiunea a plecat la Iași, cu Ansamblul Etnografic “Firicel de Busuioc”.

Câștigătorii au primit medalii, diplome și cadouri din partea organizatorilor, dar și adeverințe care atestă participarea lor și a profesorilor coordonatori la festival.

Juriul a fost format din: Cobala Ion (Ansamblul Folcloric Rapsozii Botoșanilor) – președintele juriului, Iurie Levcic (președintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți și realizator de emisiuni la TV Cernăuți), Cristinel Iordăchioaia (reprezentant ISJ Iași), Spiridon Gheorghe (directorul Liceului Tehnologic Economic Nicolae Iorga Pașcani) și profesori de specialitate.

Concursul Regional de Folclor “Drag mi-I cântecul și jocul” este înscris în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2014 al Ministerului Educației.

Felicitări tinerilor din Ansamblul Folcloric “Ozana” Târgu Neamț!

 Andreea Trăsnea

10269402_793747463992007_2962057998419671068_n

Articolul Ansamblul Ozana, locul I la Concursul Regional de Folclor “Drag mi-i cântecul și jocul” a aparut prima data pe Ziar Targu Neamt.