Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 7 februarie 2023
  • :
  • :

Apel umanitar pentru o familie cu doi copii care și-a pierdut casa într-un incendiu la Mărgineni

apel

În dimineața zilei de miercuri, 8 februarie, la dispeceratul ISU s-a primit un apel prin 112 care avea să anunțe o tragedie pentru o familie cu doi copii din Mărgineni. Un incendiu a izbucnit în locuința lor din Hârțești.

La locul evenimentului s-au deplasat 11 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD tip B2 din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, care au stins incendiul în urma căruia au ars: casa de locuit, elemente de mobilier, acoperișul casei confecționat din astereală de lemn pe o suprafață de cca 70mp, electrocasnice, actele de proprietate, 25 kg textile. La intervenție a participat și SVSU Mărgineni cu 3 voluntari și o autospecială de capacitate medie.

În casă se afla doar băiatul de 13 ani care a încercat în mod incorect să aprindă focul. Nu a mai durat mult și casa a fost cuprinsă de flăcări. Cu toate pierderile materiale, din fericire, nu au fost victime.

Întrucât familia Ursu din Mărgineni a rămas pe drumuri, doar cu hainele de pe ei, oamenii de bine s-au mobilizat și au început să caute soluții pentru a scoate acești oameni loviți de nenorocire din impas. În acest sens, s-a lansat un apel pe rețeaua de socializare Facebook.

”În mijlocul iernii, o familie cu 2 copii minori din satul Hârțeşti, comuna Mărgineni, a rămas sub cerul liber dupa ce flăcările le-au înghițit toată agonisela de-o viață, rămânând doar cu hainele de pe ei. Băiatul este în vârstă de 13 ani, iar fetița de 8 ani.

Fac apel la prieteni, oameni săritori și de bună credință, pentru a ajuta această familie greu încercată. Orice ajutor este binevenit. Hăinuțe, atât pentru copii, cât și pentru părinți, pături, alimente, bănuți, materiale de construcție etc.

Pentru cei care sunt din Piatra-Neamț și vor să ajute și nu au posibilitatea să ajunga la Hârțeşti, vă anunț că mă voi deplasa eu la sfârșitul săptămânii.” (Apel lansat de Onea Ovidiu – contact 0740238022)

Pentru a contacta direct familia, numărul de telefon al tatălui, domnul Ursu, este 0757097446.

Din declarațiile persoanelor care au discutat deja cu familia, marea lor dorință este să își ridice din nou casa. Prin urmare, dacă dispuneți de materiale de construcție, acestea sunt prioritare. Mulțumim în numele familiei.

Sursa foto: captură KanalD