Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 19 septembrie 2021
  • :
  • :

ATENȚIE! Trasee închise pe Ceahlău

În cursul zilei de ieri, echipele Salvamont au finalizat evaluarea distrugerilor făcute de torenți pe traseele turistice din Parcul Național Ceahlău.

„Zona cea mai afectată este cea a Cascadei Duruitoarea și Bazinul Pârâului Martin. Având în vedere gradul mare de risc al parcurgerii traseelor din această zonă, se închid temporar până la remedierea situației următoarele trasee: Durău – Piciorul lui Bucur- Rupturi -Cascada Duruitoarea ( drumul lui Iosav ) marcaj cruce albastră – traseu impracticabil; sectorul Cascada Duruitoarea – Polița cu Ariniș -Piciorul Șchiop -Cabana Dochia marcaj cruce roșie.

Celelalte trasee din masiv rămân deschise, fiind practicabile.

Totodată, vă aducem la cunoștință că din cauza faptului că drumurile forestiere pe care făceam intervenția de evacuare a victimelor accidentelor montane sunt la această oră complet impracticabile, timpii de răspuns în cazul intervențiilor va fi de aproximativ trei ori mai mare în cazul în care vremea nefavorabilă nu va face posibilă intervenția aero. Vă mulțumim pentru înțelegere.”, a transmis Salvamont Neamț.