Atenție!! Val de căldură mare. De la COD galben, la COD ROȘU

0
MESAJ 1 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN Interval de valabilitate: 11 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții
      În cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș, valul de căldură se va menține. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.
      Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.
COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 11 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei
      În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei și în vestul și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica și se va extinde. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
      Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.
Tipul mesajului : Avertizare meteorologică Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul: 11-07-2024 Ora : 10:00 Nr. mesajului:2 Intervalul : 12 iulie;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

MESAJ 2 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
 COD GALBEN Interval de valabilitate: 12 iulie Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat Zone afectate: conform textului și hărții             În Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și în zona litoralului valul de căldură se va menține. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.  
 COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 12 iulie Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat Zone afectate: cea mai mare parte a țării             În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.           În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.
Tipul mesajului : Avertizare meteorologică Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : ROSU
Ziua/luna/anul: 11-07-2024 Ora : 10:00 Nr. mesajului:3 Intervalul : 13, 14 iulie;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

MESAJ 3
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 13, 14 iulie Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat Zone afectate: Maramureș, Transilvania, Dobrogea și zona Carpaților Orientali
       În Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, valul de căldură va persista și se va intensifica. Va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, iar pe litoral de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.          Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.  
COD ROȘU
Interval de valabilitate: 13, 14 iulie
Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat Zone afectate: Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova          În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.        Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.   Notă: Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.     În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.  
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate