Atenționare!! Pericol mare de avalanșă pe zonele estice și sud-estice ale Masivului Ceahlău!

Specialiștii serviciului au estimat foarte bine gradul crescut și posibilitatea producerii fenomenului de avalanșă încă de săptămâna trecută când s-au efectuat mai multe analize ale stratului cât și diverse teste specifice . Odată cu pătrunderea maselor de aer cald la altitudine și a inversiunii termice, pe unele fețe și jgheaburi, în special din zona sudică și sud-estică s-au produs avalanșe de mici dimensiuni . În alte zone pericolul este de gradul 5 din 5 și zăpada se va prăbuși probabil în următoarele ore , existând deja fisuri mari în strat vizibile și în apropierea Cabanei Dochia( foto SMII Mihai Cazacu) . O echipă va monitoriza până inclusiv azi zona și se va asigura că toți turiștii vor coborî de pe masiv, pe trasee relativ sigure.

În următoarele zile sfatul nostru este să evitați ascensiunile pe traseele pe care exista riscul de a fi surprinși de avalanșă la traversarea jgheaburilor„, a declarat Salvamont Neamț.

Echipele de intervenție din zonă Stațiunii Durău au intervenit în acest sfârșit de săptămâna în mai multe rânduri pentru acordarea primului ajutor în cazul unui traumatism cranio-cerebral acut deschis ușor , un traumatism de bazin și un traumatism de membru inferior mai grav care a și fost predat serviciului de ambulanță Neamț. S-a intervenit cu o autospecială în vederea acordării primului ajutor și a evacuării unuei persoane de sex masculin care a suferit o luxație de membru inferior în zona Mănăstirii Cerebuc .

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate