Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 17 septembrie 2019
  • :
  • :

AZI în Neamț: Furtună la munte și risc de inundații din cauza torenților

COD PORTOCALIU

Fenomene avertizate: ploi torenţiale care vor depăşi 35 … 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări ale vântului

Zone vizate în județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m;

Interval de valabilitate: 13/06/2019 17:25 – 13/06/2019 18:30

Avertizare hidrologica – COD GALBEN

Data: 13.06.2019 ora 17:30 – 13.06.2019 ora 24:00

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bistrița – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Straja, județele Suceava, Harghita și Neamț.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Neagra, Bistricioara – bazin superior.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.