Bicaz Chei – Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 10:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat pe raza localității Bicaz Chei, o autoutilitară condusă de un bărbat de 51 de ani, din Tașca, care transporta material lemnos.

Conform avizului prezentat, bărbatul, angajat al unui agent economic din Bicaz Chei, transporta cantitatea de 10 mc resturi de lemn molid și 5 mc resturi lemn fag.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, s-a procedat la inventarierea acestuia de către un specialist din cadrul Ocolului Silvic Bicaz, ocazie cu care s-a constatat că, resturile de lemn fag înscrise în aviz, 5 mc, nu au fost identificate în autoutilitară, iar resturile de lemn rășinoase depășeau cu 4,81 mc cantitatea menționată în aviz.

Întrucât a transportat 5 mc resturi de lemn fag în minus și 4,81 mc resturi lemn molid în plus față de cantitățile menționate în aviz, agentul economic a fost sancționat conform art. 19, alin. 2, lit. B, pct. 2 din Legea nr. 171/2010 cu amendă de 4.000 lei, fiind confiscată valoric cantitatea de 5 m.c. resturi lemn fag, în valoare de 1.535 lei și confiscată faptic cantitatea de 4,81 mc resturi de lemn molid, în valoare de 1.476,67 lei, care a fost dată în custodie Ocolului Silvic Bicaz.

IPJ Neamt

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate