Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 30 noiembrie 2021
  • :
  • :

Bicaz – Ziua Armatei Române și aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai

Astăzi, 25 octombrie, în fața Monumentului Eroilor din orașul Bicaz, s-a desfășurat un tedeum în cinstea eroilor Armatei Române și în amintirea ultimului monarh al țării, Regele Mihai.

La 25 octombrie 1944, Armata Română elibera orașul Carei și odată cu el întreg teritoriul românesc aflat sub ocupație maghiară. În perioada care a urmat soldații români au luptat contribuind în mod esențial la scurtarea celui de-Al Doilea Război Mondial și la victoria Națiunilor Unite împotriva Germaniei naziste. 25 octombrie 1921, la Sinaia, se năștea Regele Mihai (1926-1928, 1940-1947), ultimul rege al României. Istoria nu l-a cruțat, având parte de multe încercări pe care întotdeauna le-a depășit datorită echilibrului, modestiei și a patriotismului pe care l-a manifestat cu o decență desăvârșită. În vremurile grele pe care le traversăm acum, viața Regelui Mihai și curajul soldaților armatei române să ne fie model și cale de urmat!

Primaria Bicaz