Cadouri pentru sufletele dragi de la Centrul de bătrâni Ceahlău

Cu ajutorul bunului Dumnezeu, doamna Marcela Glavan, promotorul mai multor proiecte de caritate, împreună cu o echipă de voluntari, în Ajun de sărbători au ajuns din nou, la Centrul de bătrâni Ceahlău , jud. Neamț pentru a le oferi o bucurie acestor suflete dragi!

„Mulțumesc din toată inima, Ionuț Ursu, Elisabeta Sandach, minunaților mei colegi, voluntari de la Terapia Naturistă : Dorina , Maricica, Ilenuța, Marian, Cristian, prietenilor mei Ana și Ansamblul Florile Ceahlăului, condus de Ciprian Boju . Fără acești minunați oameni de mare valoare pentru mine, nu ar fi posibile aceste proiecte umanitare.
Darurile inseamnă atenția cuiva. Se spune că, atât persoana care dăruiește, cât și cea care primește, traversează emoții care le provoacă o stare de bine. „Cadourile reflectă, în primul rând, emoțiile persoanei care dăruiește. Reflectă sentimentele acesteia fată de cel căruia îi dăruiește. Emoția este cu atât mai mare cu cât darul coincide cu ceea ce își dorea persoana să primească.

,,Nu dați decât puțin, atunci când dați din ce-i al vostru. Numai dând prin voi inșivă, dați cu adevărat. Pentru că, spuneți-mi, ce-s averile voastre decât niște lucruri pe care le păstrați cu strășnicie, crezând că mâine veți avea nevoie de ele? Și ce este frică de sărăcie, dacă nu sărăcia însăși? Iar groaza de sete, în preajma fântânilor pline, nu-i oare setea cea mai nestinsă?

Sunt unii care dau puțin din belșugul pe care îl au și aceasta pentru a li se recunoaște dărnicia, însă acea dorință ascunsă umilește darul făcut. Sunt, apoi, alții care, puțin având, dau aproape totul. Aceștia cred în viață și în mărinimia vieții, iar sacul lor niciodată nu-i gol. Ei sunt cei ce dau cu bucurie, iar bucuria le este răsplata cea mare. Dar sunt și din cei ce dau cu durere și doar durerea rămane botezul acestora.
În sfârșit, sunt cei ce dau fără a simți nici durere, nici bucurie, necunoscându-și virtuțile. Ei sunt asemenea mirtului din vale, care își răspândește parfumul în spațiu. Prin mâinile unor asemenea făpturi vorbește Dumnezeu și dindărătul ochilor acestora El surâde Pămantului.

E bine să dai când ți se cere, dar și mai bine fără să ți se ceară, din înțelegere. Iar pentru cei dornici să dea, a-i căuta pe necăjiți este o bucurie mai mare decât darul însuși. Fiindcă, se află oare vreun lucru pe care să ți-l refuzi? O, desigur, tot ceea ce îți aparține va fi dăruit într-o zi. Deci, dă acum, în anotimpul dărniciei tale, iar nu în cel al moștenitorilor tăi. Deseori spuneți: „Am să dau, dar numai acelora care merită”. Pomii din livezile voastre nu spun, insă, astfel și nici turmele din imașuri. Ele dau ca să poată trăi, fiindcă a păstra inseamnă a pieri. Desigur, cel care-și merită zilele și nopțile, merită totul și din partea voastră. Iar cel care a meritat să bea din oceanul vieții, are tot dreptul să-și umple cupa și din micul vostru pârâu.

Luați aminte ca mai întâi voi să meritați a fi dăruitorul și instrumentul dărniciei pentru că, într-adevăr, viața e cea care dă viață, în timp ce voi, care vă socotiți binefăcători, nu sunteți decât martorii acesteia. Iar voi care primiți – și cu toții primiți! – nu vă luați povară vreunei recunoștințe spre a nu vă pune de bunăvoie un jug vouă și celor ce dăruie. Inălțați-vă, mai degrabă, cu cel care dă, primindu-i darurile ca pe niște aripi, fiindcă a ține prea mult seamă de datoriile voastre, inseamnă a vă îndoi de generozitatea dăruitorului, care are pământul mărinimos drept mamă și a cărui tată însuși Creatorul este.,,
MULȚUMIM PENTRU PRIMIRE CONDUCERII CENTRULUI DE BĂTRÂNI: dnul GICĂ SCHIOPU și dna CĂTĂLINA SCHIPU și tuturor angajaților de la centru pentru buna îngrijire a bătrânilor.”, a declarat doamna Marcela Glavan.

https://www.facebook.com/marcela.glavan/videos/10215082798837078/?t=5

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate