Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 2 decembrie 2020
  • :
  • :

Campania ˮ19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilorˮ – FICE România

ˮMă opun violenței pentru că și atunci când pare să facă bine, binele e doar temporar. Răul pe care îl produce e permanent.ˮ( Mahatma Gandhi ) – este concluzia și mesajul pe care îl putem desprinde la finalul Campaniei ˮ19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilorˮ, inițiată de FICE România, desfășurată în perioada 1- 19 noiembrie 2020 , în cadrul Școlii Gimnaziale Regina Mariaˮ Bicaz.
La nivelul școlii , proiectul a fost coordonat de doamna director , prof. Elena Cristina Sasu , iar responsabilii pentru buna organizare și desfășurare a activităților au fost doamna director adjunct, prof. Iustina Andronic și doamna profesor, Iulica Nichita.
Elevilor le-a fost prezentată agenda campaniei la nivel global și temele prevăzute pentru fiecare dintre cele 19 zile destinate acesteia.
Îî În cadrul școlii, pe parcursul celor 19 zile, s- au desfășurat o serie de activități care au inclus dezbateri online, prezentări power point, vizionarea unor materiale video , exemple de bune practici de educaţie formală şi nonformală, toate acestea sintetizând nu o temă anume , ci abordând majoritatea subiectelor incluse în agenda Campaniei.
Sub coordonarea doamnelor profesor pentru învățământ primar – Iustina Andronic, Brîndușa Chifor, Elena Ropotoaia, Livia Mariana Țepeș- Ciucan și Narcisa Petronela Mocanu – elevii ciclului primar au realizat desene, colaje, postere, afișe, având ca mesaj ˮSpune NU violenței !ˮ.
Doamnele profesor, Elena- Cristina Sasu, Iulica Nichita și Violeta Panțîr, au desfășurat online activități de consiliere a părinților, la care au participat și elevii , pe următoarele teme : violența în familie – ˮEducă- l, nu-l lovi !ˮ, combaterea bullying- ului în școală și a cyberbullying-ului. În urma acestor dezbateri, elevii au transpus în creații literare , desene și afișe, mesajul principal al campaniei ,ˮO lume a păcii și a nonviolențeiˮ.
În parteneriat cu Poliția orașului Bicaz, Compartimentul Proximitate, elevilor, în special celor din ciclul gimnazial, le- au fost prelucrate aspecte privind ˮ Prevenirea și combaterea faptelor stradale, a delincvenței juvenile, prevenirea și combaterea traficului de droguri , siguranța online și violența domesticăˮ. Au fost puse la dispoziția cadrelor didactice materiale informative , chestionare , sugestii pentru activitățile cu elevii .
Considerăm că proiectul ˮ19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilorˮ și- a atins obiectivele , elevii conștientizând că suntem cu toții responsabili de crearea unui mediu fără violență , fără abuzuri , un mediu în care educația, comunicarea și toleranța trebuie să primeze.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *