Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 18 septembrie 2020
  • :
  • :

Capre negre surprinse recent în Munții Hășmașul Negru din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Imagini inedite cu capre negre au fost surprinse recent în Munții Hășmașul Negru din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș.

Simpaticele căprițe își procurau necesarul de sare.

„Cadre luate cu ajutorul unei camere amplasate de colegul nostru ranger Albert Laszlo.”, transmite Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Ele trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț , 6.557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

arsene