Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 30 septembrie 2022
  • :
  • :

Cea care iubea și străbătea traseele din Cheile Bicazului, a decedat de ziua ei

Cunoscuta Silvia Murgescu, o alpinistă cu experiență, și-a pierdut viața în Munții Bucegi. Vestea tragică a fost dată de salvamontișii din Bușteni.

O alpinista cu experienta din Brasov si-a pierdut viata in Muntii Bucegi, chiar de ziua ei de nastere. Pentru ca mai are o sora geamana, aceasta a vrut sa o omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor.

Din pacate, nu si-a gasit niciun partener de drum si a plecat singura in traseu. Pe la amiaza, aceasta nu a mai raspuns la telefon, iar familia a inceput sa se ingrijoreze.

Salvamontistii din Busteni si Prahova au primit apelul de urgenta in jurul orei 18.00. O echipa aflata pe platou a incercat imediat sa plece spre Vf. Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zapada a facut imposibila deplasarea. O alta echipa a plecat din Busteni pe urmele fetei, dar cand au ajuns in zona de creasta, vantul puternic a sters urmele celei disparute si aceasta nu a putut fi gasita.

Azi dimineata, pe lumina, o alta echipa a reusit sa localizeze victima. Era cazuta pe un versant SE-stic fara semne vitale. Pentru ca terenul este foarte accidentat si accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter.

Dupa mai multe incercari de extragere prin troliere, misiunea a fost anulata din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalansa generat de aeronava. Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru.

Salvamont Bușteni

Silvia iubea muntele, cățăratul, sportul și avea o vastă colecție documentară cu traseele sale, atât pe blog, cât și pe canalul său de YouTube, pe care vă invităm să le vedeți, în memoria ei. În 2018 a suferit un grav accident pe munte, care a necesitat o perioadă îndelungă de recuperare, dar nici acest lucru nu a oprit-o să revină la marea ei dragoste: alpinismul.

În arhiva sa găsim și traseele pe care aceasta le-a avut în Cheile Bicaz:

Condoleanțe familiei!