Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 3 august 2020
  • :
  • :

Cea mai scumpă ieftinire a gunoiului la Poiana Teiului

Ca în toate comunele din Neamț, azi, la ședința de consiliu local de la Poiana Teiului s-a supus la vot majorarea prețului la gunoiul nesortat.

Majorarea nu poate fi ocolită, deoarece comunele au un contract și fac parte din ADI Eco Neamt și mai mult de atât prețul de depozitare la groapa de la Girov crește de la 01 ianuarie 2020 prin LEGE, nu că vrea sau nu vrea cineva.

Cu toate acestea, la Poiana Teiului, la propunerea viceprimarului, nu s-a aprobat majorarea tarifului și s-a venit cu un alt preț mult mai mic și care nu are în spate nicio motivare, ci doar că așa cred unii aleși locali din Poiana Teiului că e bine.

În realitate totul este un joc politic care are ca scop doar învrăjbirea oamenilor din comună care vor fi mințiți că primărița vrea să măreasca tariful la gunoi, ceea ce este total fals. Depozitarea gunoiului de la 1 ianuarie 2020 se scumpește prin LEGE. Este ordonanță de guvern dată cu majorarea prețului.

Situația la Poiana Teiului e ca și cum de mâine s-ar dubla prețul la combustibil, dar consilierii locali ar vota ca cei care transporta persoane pe raza comunei să nu crească prețul biletelor. O aberație totală care va fi vândută ca momeală electorală celor naivi.

Dacă Prefectura va aviza de legalitate proiectul cu prețurile reduse propuse din burtă de viceprimar, comuna Poiana Teiului riscă excluderea din ADI Eco Neamț ceea ce va duce implicit la plata a sute de mii de euro despăgubiri, deoarece comuna a fost parte integranta a unui proiect de management al deșeurilor în Neamț. Mai mult de atât, este posibil ca operatorul de salubritate să refuze să mai ridice gunoiul din comună.

Uite așa este posibil ca un circ electoral, în care viceprimarul și unii consilieri nu înțeleg ce fac și ce riscă, să bage comuna Poiana Teiului într-un mare rahat, cum se spune pe românește.

Celelalte comune din Neamț au înțeles cum e cu această majorare a tarifului, nu le-a convenit, deoarece nimănui nu-i convine să crească utilitățile, mai ales în an electoral, dar nu au fost niciunii așa de iresponsabili încât să facă ce au făcut cei de la Poiana Teiului.

Acum mingea este în curtea Prefecturii care dacă va aviza de legalitate acest proiect va arunca județul în haos, deoarece și alte primării vor face la fel, situație în care județul Neamț riscă să fie obligat să dea înapoi milioanele de euro primite pentru proiectul de management al deșeurilor.

În curând veți vedea primii pași după acest circ politic, deoarece el nu este făcut în interesul oamenilor din Poiana Teiului, ci ca să apara articole de presă în care să se spună că primărița rea a vrut să scumpească gunoiul și eroii locali buni s-au opus.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO